Öcalan ile ailesi arasında telefon görüşmesi: 'Sağlıklı bilgiye ulaşamadık'
Asrın Hukuk Bürosu, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ailesiyle telefonla görüştüğünü ancak görüşmenin yarıda kesildiğini duyurdu.
Asrın Hukuk Bürosu, İmralı Cezaevi’nde tecrit altında olan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ailesiyle kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, ancak telefonun yarıda kesildiğini ve sağlıklı bilgiye ulaşılamadığını duyurdu.
Öcalan, en son 27 Nisan 2020 tarihinde kardeşi ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.
Asrın Hukuk Bürosu'nun görüşmeye dair yaptığı açıklamada şunlar yeraldı:
"İmralı Cezaevi’nde bulunan müvekkillerimiz Sn. Abdullah Öcalan, Sn. Ömer Hayri Konar, Sn. Hamili Yıldırım ve Sn. Veysi Aktaş’ın aileleri, müvekkillerimiz ile telefon görüşme haklarını kullanmak üzere savcılıklara çağırılmışlardır.
Sn. Öcalan’ın kardeşi ile yapmakta olduğu görüşme, çok kısa süre sonra kesintiye uğramış ve görüşmeye devam edilememiştir. Sn. Hamili Yıldırım’ın da görüşmesi oldukça kısa sürmüş ancak Sn. Ömer Hayri Konar ve Sn. Veysi Aktaş’ın görüşmesi, tecrit koşullarına karşı protesto olarak görüşe çıkmadıkları beyan edilerek gerçekleşmemiştir.
Bilindiği üzere Sn. Öcalan’dan 27 Nisan 2020 tarihinden bugüne kadar haber alamıyorduk. Kendisi ile yapabildiğimiz son avukat görüşmesi de 7 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşmişti. 14 Mart 2021 tarihinde sosyal medyada Sayın Öcalan’ın yaşamı ile ilgili kaygı oluşturan ciddi iddialar ortaya atıldıktan sonra sağlığını teyit edebilmek amacıyla ve yasal bir hak olarak aralıksız her gün yüz yüze görüşme talebinde bulunduk. Ancak bunların hiçbirine olumlu yanıt alamadık.
'YETKİLİLERİ SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUZ'
Bugün de Sayın Öcalan’ın sağlık durumu ile ilgili sağlıklı bilgiye ulaşma imkanımız olmamıştır. Bizlerin Sayın Öcalan ile İmralı Cezaevi’nde ivedilikle görüşme talebimiz devam etmektedir. Nitekim Sn. Öcalan da görüşmenin geçekleşebilen kısmında bu talebin yerine getirilmemesini kabul etmediğini, bu durumun hukuka aykırı olduğunu beyan etmiş, devamında da görüşme kesilmiştir. Yaşanan bu gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunuyor, yetkilileri hukuka uygun davranmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz."
'KONUŞMA SABOTE EDİLDİ, KAYGILARIMIZ ARTTI'
Abdullah Öcalan'ın kardeşi, Mehmet Öcalan, telefon görüşmesine ilişkin Mezopotamya Ajansı'na verdiği bilgide, görüşmenin sabote edildiğini, kaygılarının daha da arttığını ifade etti.
Kesintiye uğrayan telefon görüşmesinin sabote edildiğini ifade eden Öcalan, "Söyleyecek bir şey yok. 4, 5 dakika görüşme mi olur?" diye sordu. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna dair kaygılara yönelik de Öcalan, "İyi bir şey yok. Konuşamadık. Kaygılarımız daha da arttı" dedi.