Rabia Naz anısına hazırlanan 'Yokluk' belgeseli yayınlandı

2018’de Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde öldürülen Rabia Naz'ın ailesinin ve gazeteci Metin Cihan'ın anlatımlarına yer verilen "Yokluk" belgeseli yayınlandı. Belgeselde Rabia Naz'ın ölümünden itibaren yaşananlar detaylı biçimde anlatılıyor.

Rabia Naz anısına hazırlanan 'Yokluk' belgeseli yayınlandı

Artı Gerçek - Giresun'un Eynesil ilçesinde 2018 yılında şüpheli bir şekilde öldürülen Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü ve babası Şaban Vatan'ın adalet mücadelesini anlatan belgesel Youtube üzerinden yayınlandı.

Gazeteci Kutlu Esendemir'in yönetmenliğini üstlendiği ‘Yokluk’ belgeseli, 12 Nisan 2018 tarihinde evlerinin önünde yaralı bulunan ve hastanede vefat eden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünde üzeri örtülen noktalara odaklanıyor.

'KAZA'DAN 'İNTİHAR'A DOSYANIN SEYRİ

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın anlatımıyla açılan belgeselde, olaydan hemen sonra gazetelerde ölüm sebebinin "trafik kazası" olarak yer aldığı dosyanın seyrinin "intihar" dosyasına evrilerek, siyasi bağlantılarla nasıl üzerinin örtüldüğünü baba Şaban Vatan anne Atike Vatan ile birlikte anlatıyor.

Belgeselde, süreci başından bu yana yakından takip eden gazeteci Metin Cihan'ın Rabia Naz davasının seyrine dair aktardığı önemli ayrıntılar da yer alıyor.

"YOKLUK" BELGESELİ

(HABER MERKEZİ)