Savcı karar değiştirdi, gazeteciler tutuklandı
Gözaltındaki gazetecilerin dosyasına bakan savcı, önce adli kontrol tedbiri, daha sonra tutuklamaya sevk kararı verdi. Mahkeme yedi gazetecinin tutuklanmasına kara verdi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) dönük soruşturmalar sonrası başlayan eylemleri takip eden ve dün "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gazeteciler bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Savcı, gazeteciler Yasin Akgül, Ali Onur Tosun, Bülent Kılıç, Zeynep Kuray, Kurtuluş Arı, Gökhan Kam ve Hayri Tunç’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Ancak kısa bir süre sonra kararını değiştiren savcı, tüm gazetecileri tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
GAZETECİLER TUTUKANDI
Mahkeme gazeteciler Zeynep Kuray, Bülent Kılıç, Ali Onur Tosun, Yasin Akgül, Hayri Tunç, Kurtuluş Arı ve Gökhan Kam'ın tutuklanmasına karar verdi.
Gazetecilerin yanı sıra önceki günlerde ev baskınlarıyla gözaltına alınan 206 kişi için sevk edildikleri savcılık tarafından tutuklama talep edildi. Sorgusu tamamlanan 66 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında gazetecilerin yanı sıra Emek Gençliği MYK Üyesi Selinay Uzuntel, Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Ufuk Demirbilek, TKP İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel, TKP PM Üyesi Arda Hacıyusufoğlu, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Yöneticisi Irmak Uyan ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) MK Üyesi Kubilay Çelik de bulunuyor.