SES üyelerine saldırıya tepki: Azmettirenleri de biliyor tanıyoruz

SES üyelerine saldırıya tepki: Azmettirenleri de biliyor tanıyoruz
Diyarbakır’da hastanelerde yaşanan yemek sorununu dile getiren SES üyelerinin silahlı saldırıya uğramasına tepkiler sürüyor.

DİYARBAKIR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyeleri, Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde verilen yemeklerin sağlıklı olmadığı gerekçesi başlattığı eylemlerini sürdürüyor.

Dün Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde boykot eylemi yapan sağlık emekçileri yemek firmasından bir şahısın silahlı saldırınsa uğradı. Şans eseri saldırıda yaralanan olmadı. Sağlık emekçileri başlattığı eylemlerini sürerken saldırıya tepkiler devam ediyor.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, yemekleri boykot ettikleri için silahlı saldırıya uğrayan SES üyelerine ilişkin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde açıklama yaptı.

ses.jpg

Basın metnini okuyan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyesi Alican Çetinkaya okudu. Emekçilerin uzun zamandır yemekler konusunda şikayetleri olduğunu hatırlatan Çetinkaya, hastane yönetimi ile yapılan görüşmelerde yemeklerle ilgili sorunların bildirildiğini ancak çözüm üretilmediğini söyledi.

'TETİKÇİ MAFYALARINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Tüm bu sorunların muhatabı olan hastane idarelerinin sorunu çözme yerine firmalar ile sağlık çalışanlarını bilinçli olarak karşı karşıya getirdiğini ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Dün yemek boykotu yapmak isteyen sağlık emekçilerinin üzerine silah sıkılmış, arkadaşlarımız sadece şans eseri hayatta kalabilmişlerdir. Bu olayı azmettirenleri de biliyor tanıyoruz. Ne bunlara ne de tetikçi mafyalarına boyun eğmedik bundan sonrada eğecek değiliz. İdareciler kendi sorumluluklarında olan hizmet ve görevleri, başkalarını aracı yaparak yerine getirme tavrından vazgeçmelidir. Hak arama ve meşru mücadele yürüten demokratik yapıların, bu çalışmalarını engelleme fiili suçtur. SES halkın ve emekçilerin sendikasıdır. Bilinmelidir ki sağlık çalışanları yalnız değildir. Bizler bu kentin sivil toplum kuruluşları olarak şiddetin karşısında olduğumuzu ve emekçilerin hak arama mücadelesinin meşru olduğunu ifade ediyoruz."

'YEMEK SORUNU SAĞLIĞI TEHDİT ETME BOYUTUNDADIR'

Çetinkaya, açıklamasında sağlık çalışanlarının dile getirdiği şikayetleri de hatırlattı. Emekçilerin artan ekonomik zorluklar nedeni ile bu yemekleri yemekten başka bir şansı olmadığını ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi:

"Bildirilen ve yine gözlemler neticesinde tespit edilen sorunlar yemeklerin kalitesi, çeşitliliği, yeterli miktarda olmaması, hijyen ve yemeklerde istenmeyen objelerin bulunması, başka ülkelerde kullanımı bile yasak olan Pet tabak, plastik çatal kaşıkların ısrarla kullanılmaya devam edilmesi, küçültülen yemekhanede mevcut masalarda kullanım sirkülasyonunu fazla olması, her kullanımdan sonra masalar temizlenmeden tekrar kullanılması başlıca sorunlardır. Gerek sağlık çalışanları gerekse de hasta ve refakatçileri açısından yemek sorunu sağlığı tehdit etme boyutundadır.” (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar