Sinan Ateş cinayetine sosyal medya tepkisine Ülkü Ocaklarından dava

Sinan Ateş cinayetine sosyal medya tepkisine Ülkü Ocaklarından dava
Sinan Ateş cinayetinin merkezinde yer alan Ülkü Ocakları, sosyal medyada kendilerine tepki gösteren bir kişiye tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde “Eğitim ve kültür faaliyeti yürütüyoruz” iddiasında bulunulup 10 bin TL tazminat talep edildi.

Artı Gerçek - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022'de Ankara'nın göbeğinde öldürülmesine ilişkin emniyetten yargıya, siyasetten mafyaya uzanan iddialar aydınlatılmayı beklerken, sosyal medyada tepki gösteren bir kişiye Ülkü Ocakları tarafından dava açıldığı ortaya çıktı.

DAVAYI TUTUKLU SANIĞIN AVUKATI AÇTI

Davayı açan isim ise cinayet soruşturmasının tutuklu sanıklarından olan ve ikametini Ankara’daki Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak gösteren Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in de avukatı olan Abdulaziz Sekban. Ülkü Ocaklarının avukatı Sekban, aynı zamanda MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu üyesi sıfatını da taşıyor.

MARAŞ VE ÇORUM KATLİAMLARINI HATIRLATTI

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Sekban, Sinan Ateş cinayetine sosyal medyada tepki gösteren bir kişiye 10 bin TL'lik tazminat davası açtı. Söz konusu kişi, 29 Ocak 2024’te "Nerede uyuşturucu, kadın ticareti, çok-senet tahsilatçı, pudracı, rantçı ve çete varsa sizsiniz" yorumunu yazdı. 29 Ocak’ta yaptığı bir başka sosyal medya paylaşımında da Maraş ve Çorum katliamlarını hatırlatarak, “Nerede kan revan varsa orada siz varsınız. Kendi çocuğu Sinan Ateş’i öldürenlerin bize söyleyecek sözü olamaz” dedi.

'TOPLUM YARARINA BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ' İDDİASI

Sekban, bu paylaşımlardan sadece iki gün sonra Ülkü Ocakları adına Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu ve 10 bin TL tazminat talep etti. Ülkü Ocakları’nın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, “Toplum yararına bireyler yetiştirdikleri, Aziz Sancar gibi isimleri Türk Milleti’ne armağan ettikleri ve gençliğin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağladıkları” ileri sürüldü.

Ülkü Ocakları’nın "eğitim ve kültür faaliyetleri yürüttüğü" de iddia edilen dilekçede, “Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerine gölge düşürülmeye çalışıldığı ve kişilik haklarının ihlal edildiği” öne sürüldü. Dava dilekçesinde “Ülkü Ocakları’nın ifade özgürlüğünü savunan bir kuruluş olduğu” yönünde bir ifadenin yer alması da dikkat çekti. (Kaynak)

Öne Çıkanlar