Tanrıkulu, 2018 yılında kripto para konusunda uyarmasına rağmen, MB 'uyanık olsunlar' demiş
Artı TV'de yayımlanan Artı Hafta Sonu programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kripto para mağduriyetini değerlendirdi.
Türkiye Büyük Milleti Meclisi'nde Başkabakana cevaplaması için 8 Ocak 2018'de bu konular ile ilgili 7 soru yönelttiğini belirten Sezgin Tanrıkulu, "Kripto paralar o zaman yeni yeni Türkiye'de ortaya çıkmaya başlamış, insanların eğilimi artmaya başlamıştı. Bunla ilgili bir düzenleme yoktu, yasal alt yapısı yok bunun. Olabilecek dolandırıcılığa, insanların iyi niyetlerinin kullanılmasına zemin hazırlanacak ortamlar her zaman mümkün Türkiye'de. İnsanlar yoksul ve beklentileri yüksek. Yasal zemini olmayan saadet zinciri niteliğindeki bu tür girişimlere insanlarımız maalesef sıcak bakıyorlar" ifadelerini kullandı.
'UYANIK OLSUNLAR'
'Tosuncuk' olarak bilinen Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın'ın çiftçileri dolandırarak kaçmasını hatırlatan Tanrıkulu, "Çiftçileri milyonlarca lira dolandırdı. O sıralarda bu soru önergesini vermiştim, gidişatın o yönde olduğunu görüyordum. 7 tane soru sormuştum, dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası üzerinden yanıt vermişti bir sayfalık. Merkez Bankası o dönem alt yapısının olmadığını, incelemenin olmadığını ancak bir çalışma yaptıklarını ifade ediyordu. Üzerinden üç yıl geçmesine rağmen hiç bir çalışma yapılmamış. Diyorlar ki, bu tür girişimlere karşı yurttaşlarımız, 'uyanık olsunlar, dikkatli olsunlar.' Devletin görevi insanları korumaktır. Bu tür girişimler var ise eğer bunlarla ilgili yasal alt zemin hazırlanması lazım." dedi.
Merkez Bankası ve Serbest Piyasa Kurulu'nun, konuya ilişkin, "Çalışmayı başlatmış durumdayız" açıklamasını eleştiren Tanrıkulu, "Eğer o zaman bizim öngörümüzü kabul edip, çalışma başlatsalardı, 27-28 yaşındaki gençler bu kadar büyük miktarda dolandırıcılık yapamazlardı. Ayrıca 400 bine yakın yurttaşımızın parasını kaptırdığı söyleniyor" şeklinde konuştu.
ENERJİLERİNİ HAK ARAYANLARA YÖNELTENLER...
Yurtdışına çıkarken 200 bin dolardan fazla paranın beyan edildiğini söyleyen Tanrıkulu, " Siber Suçla Mücadele ekipleri, muhalefetin her attığı adımı takip ederken bunu nasıl fark etmezler? Güvenlik güçleri böyle bir durumdan nasıl şüphelenmez. Tüm enerjisini muhalefete, hak isteyen öğrencilere, hak arayanlara yönelticeklerine bunlara yöneltselerdi; 400 bin kişi dolandırılmazdı" dedi.