TBMM Adalet Komisyonu üyesi, Kavala, Kozağaçlı ve Grup Yorum üyesi ile görüştü
Silivri Cezaevi’ndeki Kavala, Kozağaçlı ve Grup Yorum üyesi Gökçek’i ziyaret eden TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, ziyarete ilişkin açıklama yaptı.
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Gezi davasından tutuklu bulunan Osman Kavala, açlık grevindeki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve avukat Selçuk Kozağaçlı’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.
İki yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan Osman Kavala’yla yaptığı görüşmeye ilişkin Bülbül, "İddianamede suçlamalara yönelik kanıt yok ve AİHM kararına rağmen hâlâ cezaevinde tutulmasını kabul edemiyor. AİHM kararının uygulanması gerekiyor. Adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, savunma hakkını kullanamadığını söylüyor" dedi.
‘DOSYAMI İNCELEYEMEDİĞİM İÇİN SAVUNMA YAPAMADIM’
Duvar’ın haberine göre "Muhalif olduğum için beni cezaevine aldılar" ifadelerini kullanan avukat Selçuk Kozağaçlı ise CHP’li Bülbül’e şunları söyledi:
"Savunma hakkımı kullanmadım. Dosyada bulunan belgeleri inceleyemedim. Haftada iki saat olmak üzere toplamda 40 saat bilgisayarda inceleme izni verdiler. Dosyamı inceleyemediğim için savunma yapamadım. Zaten mahkeme yargılamadan önce kararını vermiştir. AİHM VE AYM’nin lehe kararlarına ‘İstanbul grubu’ denilen grup uygulamıyor. 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi özel yetkili mahkeme gibi çalışıyor. 20 baro başkanı bunun için HSK’ye başvurdu ama sonuç hâlâ yok. Ben de sonucu merak ediyorum. MR çektirmek için 14 ayda gün veriyorlar. Fizik tedavi için 16 ayda gün veriyorlar. Sağlık hakkını kullanamıyoruz. Hastane küçük ve yetersiz. "
‘DİYALOG ZEMİNİ KURULMALI’
Açlık grevini sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in çok fazla kilo verdiğini ve 40 kiloya düştüğünü ifade eden CHP’li Bülbül, bu ziyarete ilişkin şunları paylaştı:
"Talebi Grup Yorum konserleri yasaklarının kalkması ve tutuksuz yargılanma. Yeniden gitar çalmak istiyor. ‘Biz terörist değiliz’ diyor. ‘250 bin kişiye konser verdik. Muhalif olduğumuz için cezaevindeyiz. Mektupların orijinalleri verilmiyor. Fotokopisi veriliyor ve çoğu yer karalanmış oluyor. Siyasi dergi verilmiyor ve 10 kitap sınırlaması var. Spor hakkını yasaklamışlar o nedenle insanlar görüşemiyor’ diyor. Adalet Bakanlığının girişimi şimdiye kadar hiç olmamış. Talepler karşılanamayacak talepler değil. Adalet Bakanlığı bu konu hakkında bir an önce bir diyalog zemini kurmalı."