Vatandaşın bilgi ve şikayet için sık başvurduğu CİMER’e de müdahale: Her isteyene bilgi vermek yok
CİMER’e yapılacak başvuruların kapsamı daraltıldı. ‘Tahmine veya zanna dayalı ifadeler içeren ve herhangi bir somut bilgi ya da belge bulunmadığı’ belirtilen başvurular işleme alınmayacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin (CİMER) yönetmeliği yayımlandı. Yönetmeliğe göre CİMER’e yapılacak başvuruların kapsamı da belirlendi. Bundan böyle "yalnızca tahmine veya zanna dayalı ifadeler içeren ve herhangi bir somut bilgi ya da belge bulunmayan" başvurular işleme alınmayacak. Amacı ve konusu anlaşılır nitelikte olmayan, yasama faaliyeti kapsamında bulunan başvurular da kabul edilmeyecek.
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre eğer başvuru işleme alınmazsa gerekçesiyle birlikte başvuru sahibi bilgilendirilecek. Suç ihbarı niteliğinde olan başvurulara ilişkin ihbarın ilgili adli mercilere yapılması gerektiği yolunda başvuru sahibine bilgi verilecek.
CİMER PERSONELİ GEREKLİ GÖRÜRSE KİMLİK BİLGİLERİNİ GİZLEYEBİLECEK, BİLGİLER ARŞİVLENECEK
Başvuru konusu bir kamu kurum ve kuruluş personeli ya da yöneticisi hakkında şikâyet niteliğinde ise başvuru bir üst amire gönderilecek. Şikâyet niteliğindeki başvurularda CİMER personelinin gerekli görmesi halinde başvuru sahibinin lehine olmak üzere kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilecek. Başvuru ve başvuru sahibine ilişkin tüm bilgiler, ileride doğabilecek hukuki uyuşmazlıklar nedeniyle yargı organları ile diğer yetkili makamların taleplerini yerine getirmek üzere arşivlenecek.