Yeni Şafak, Ahmet Şık ve Barış Atay’ı hedef gösterdi

'CHP sayesinde Meclis'teler' başlıklı haberle Şık ve Atay’ı hedef gösteren Yeni Şafak seçmenleri de tehdit etti. Gazeteye yanıt Şık'tan geldi.

Yeni Şafak, Ahmet Şık ve Barış Atay’ı hedef gösterdi

AKP'nin gazetelerinden Yeni Şafak, Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili seçilen gazeteci Ahmet Şık ve oyuncu Barış Atay’ı hedef gösterirken, HDP'yi PKK’nin siyasi ayağı olarak tarif eden Yeni Şafak, CHP’yi ise ona destek veren bir parti olarak tanımladı.

YENİ ŞAFAK, MECLİSE GİREN ŞIK VE ATAY'A 'TERÖRİST' DEDİ

'CHP sayesinde Meclisteler!' başlıklı haberde 'Türkiye’ye ‘terörist’ diyen Ahmet Şık ve TSK’yi katil ilan eden Barış Atay, CHP sayesinde HDP’den milletvekilliğine seçildi ve Meclise girdi. Şık ve Atay, ‘Katil’ dedikleri devletten 17 bin 291 TL vekillik maaşı alacak' ifadelerinin kullanıldığı haberde, Ahmet Şık ve Barış Atay'ın daha önce yaptığı haberlerden ve sosyal medya paylaşımlarından örnekler verildi.

Yeni Şafak, Ahmet Şık ve Barış Atay’ı hedef gösterdi - Resim : 1

Oyuncu Barış Atay’ın TSK'nin Afrin harekatı'na yönelik itirazını ‘teröre destek’ olarak ditelendiren Yeni Şafak, gazeteci Ahmet Şık'ın İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan 2 kişiyle yaptığı röportajı ve 'Tahir Elçi'yi tutuklamak yerine katletmeyi tercih ettiler' ifadesini 'teröre destek' olarak lanse etti.

'CHP VE HDP'Yİ HEDEF GÖSTERDİ'

CHP’li belediyelerin yönettiği Adalar, Şişli, Ataşehir, Avcılar ve Beşiktaş ilçelerinde HDP’ye yüksek oy çıktığını belirten Yeni Şafak, "İstanbul’da yüzde 42,7 oy alan AK Parti ve yüzde 26,5 oy alan CHP’nin ardından HDP 12,7 oy yüzdesiyle üçüncü parti oldu. İstanbul’da CHP’nin eski seçimlerde rekor kırdığı tüm ilçelerden HDP’ye büyük oranda oy gittiği görüldü" ifadesiyle CHP'yi de hedef alan Yeni Şafak, "HDP, CHP’li belediyelerinin olduğu Adalar’dan yüzde 23,6, Şişli’den 18,13, Ataşehir’den 11,5, Avcılar’dan 13,2 ve Beşiktaş’tan 16,5 oranında oy aldı" diyerek bu ilçelerde yaşayan HDP'li ve CHP'li yurttaşları da hedef göstermiş oldu.

Yeni Şafağın haberine Twitter'dan trepki gösteren HDP'den İstanbul Milletvekili seçilen Ahmet Şık, "Bu daha başlangıç. İpinizi tutanların da sizlerin de, inlerinize de gireceğiz" yanıtı verdi.

(HABER MERKEZİ)

HDP chp barış atay ahmet şık Yeni Şafak