Yüksel'de yine plastik mermi yine biber gazı

Yüksel Caddesi’nde 205 gündür direnen, Gülmen ve Özakça için de basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis gaz ve plastik mermi ile müdahale etti.

Yüksel'de yine plastik mermi yine biber gazı

HABER MERKEZİ- Yüksel Caddesi’nde 205 gündür direnen ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis bir kez daha gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. Dün plastik mermi yağmuruna tutulduğu için savcılığa suç duyurusunda bulunan Veli Saçılık ve arkadaşlarına polis bugün de plastik mermi ile saldırdı.

Yüksel Caddesi’nde 206 gündür direnen kamu emekçileri Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için bir kez daha basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması yapmak için Veli Saçılık, Acun Karadağ, Cemal Yıldırım ve yurttaşlar bir araya gelirken, eylemciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafının basılı olduğu bildirileri havaya attı. Eylemciler "Nuriye Semih işe geri alınsın" ve "İşimizi geri istiyoruz" dövizleri açarak "Emekçiyiz Haklıyız" sloganları attı. Plastik mermi ve biber gazı kullanan polis kitleyi Konur Sokağa sürüklerken, Veli Saçılık’ı tekrar plastik mermi yağmuruna tuttu.

Plastik mermi ve gaz kapsülleri ile müdahalede bulunan polis, üç kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Kitleyi Konur Sokağa sürükleyen polis Konur Sokakta da müdahaleye devam etti. Konur Sokağa rast gele gaz kapsülü atan polis sokağın bir süre insansızlaşmasına sebep oldu.

Grubun Konur Sokak'da oturmasını duvarlara oturmasını istemeyen polis sokak boyunca gruplar halinde geziyor. Saçılık polisin bu yürüşünü değerlendirirken "sokağı insansızlaştırmak, esnafı bezdirmek istiyorlar" dedi.

Polis kitlenin tekrar toplanmaması için Konur Sokak'ta bekliyor.