1’i çocuk 2 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'daki patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı

1’i çocuk 2 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'daki patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı
Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir binada dün doğal gaz patlaması meydana gelmiş, göçük oluşan apartmanın sakinleri enkaz altında kalmıştı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde binada meydana gelen 1’i çocuk 2 yurttaşın hayatını kaybettiği doğal gaz patlamasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Dün gece Ankara’nın Keçiören ilçesindeki bir binada patlama meydana geldi. Doğal gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtilen patlamada binanın büyük bir kısmı yıkıldı. Enkaz altından çıkarılan bir kız çocuğu ile babası hayatını kaybetti. Tedavisine devam edilen 4 yaralıdan birinin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Patlamayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "İlimiz Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki bir binada 18.11.2021 günü saat 23.10 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

VEFAT HABERİNİ SAĞLIK BAKANI KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama olan binadan çıkarılan yurttaşlarla ilgili yaptığı açıklamada "Keçiören’de meydana gelen patlamada; aynı aileden 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve 35 yaşlarında baba hayatını kaybetti. 5 yaşlarındaki erkek kardeşin ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor" bilgisini paylaştı.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin de patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada binada iki Türkiye vatandaşı, Iraklı Türkmen aile ile bir de Afgan ailenin yaşadığını, Afgan ailenin bir başka komşusuna misafirliğe gittiği için patlama esnasında evde olmadıklarını aktardı. Vali Şahin, yaralı sayısı ile binada oturan kişi sayısının örtüşmesi nedeniyle enkazda başka birilerinin olmadığını umduklarını ama tüm ihtimaller değerlendirilerek arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Binadaki patlamanın doğal gaz sızıntısı sebebiyle olup olmadığı sorulan Şahin, "Binada hem doğal gaz sistemi var hem de LPG kullanılıyor. Hangisinden kaynaklandığı ancak teknik incelemeden sonra anlaşılacak" açıklamasında bulundu.

APARTMAN SAKİNİ: DEPREM OLUYOR SANDIK

Patlamayla ilgili apartman sakinlerinden ve Yasin Murat açıklamalarda bulundu. Patlama yaşandıktan sonra evin içinde olduklarını belirten Murat, "Evin içindeydim. Biran deprem oluyor zannettik. 5 dakika önce eve girmiştim. Ailemle beraber oturuyorduk. Deprem gibi bina sallandı. Sallandıktan sonra yıkıntı sesleri geldi. Cama çıktım polis ekipleri dışarıdaydı. Sordum ne oldu diye. Polisler bana patlama olduğunu söylediler. Bize binayı başlatın dediler. Bina kapısını açmaya çalışıyordum. Ama kapı açılmadı. Camlar kırıldı hep. Komşularla aram iyiydi. Öğleyin kardeşlerimle beraber oynuyorlardı. Bir tane kız çocuğu vefat etmiş çocuklardan. Anneleri hamileydi. Bir de oğulları vardı. Durumları ağırmış ama yaşıyorlarmış galiba" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar