13 haftalık hamile kadın Coronavirus'ü atlattıktan sonra inme geçirdi

13 haftalık hamile kadın Coronavirus'ü atlattıktan sonra inme geçirdi
Beyninde pıhtı attıktan sonra sağ tarafını hareket ettiremeyen ve konuşamayan Zehra Korada'nın doktoru, 'İzolasyondan çıktıktan sonra 1 hafta sonra bu olayı geçirdi' dedi.

Kartal'da yaşayan 2 çocuk annesi Zehra Korada, 3'üncü çocuğuna hamileyken, yaklaşık 1 ay önce Coronavirus'e yakalandı. Zehra Korada, Covid-19'u atlattı ancak testi negatife döndükten 1 hafta sonra beyninde pıhtı attı. Sağ tarafını hareket ettiremeyen kadın "Eşime seslenemedim, konuşamadım, hareket edemedim eşim ambulansı aradı" dedi.

Zehra Korada "13 haftalık gebeyim. Birden gece sağ tarafımı hissetmedim. Ani gelişti direkt eşim 112'yi aradı. Seslenemedim, konuşamadım sadece böyle bakıyordum. Onlar anladılar hemen bir şey olduğunu. Sonrasını hatırlamıyorum. Müdahaleden sonra kendime geldim hemen" dedi. 

'BEYNİNDEKİ ANA DAMARDA BÜYÜK BİR TIKANIKLIK OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Zehra Korada'ya müdahaleyi yapan Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Nöroloji Bölümü İnme Merkezi Sorumlusu Doç.Dr. Erdem Gürkaş "Aniden gelişen bir bilinç kaybı, konuşma ve anlamada bozulma sağ tarafında komple güç kaybıyla geldi. İlk tetkiklerden sonra hastamızın beyninin ana damarında büyük bir tıkanıklık olduğunu gördük. İşleme aldık. Yaklaşık 45 dakikalık bir müdahalenin ardından beynin ana damarındaki pıhtıyı aldık" şeklinde konuştu.

'MUHTEMEL COVİD'LE ALAKALI BİR PIHTI ATMA OLAYI'

Doç.Dr. Erdem Gürkaş "Bu hastamız 3 hafta önce Covid geçirmişti. 1 hafta önce de izolasyondan çıkmıştı. İzolasyondan çıktıktan sonra 1 hafta sonra bu olayı geçirdi. Muhtemel Covid'le alakalı bir pıhtı atma olayı. Hastanın erken gelmesi çok önemli, hasta gecikmiş olsaydı, hayatına yatalak olarak devam ediyor olabilirdi" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar