70 Kürt mülteci Belarus-Polonya sınırında mahsur kaldı

70 Kürt mülteci Belarus-Polonya sınırında mahsur kaldı
Belarus ile Polonya arasında mahsur kalan 70 Kürt mülteci kurtarılmak için yetkililerden destek bekliyor.

Kürdistan Bölgesi’nden kaçak yollarla Belarus’a oradan da Polonya sınırına geçen 70 kişilik mülteci grubun sınırda mahsur kaldıkları öğrenildi.

Rûdaw'a konuşan Ayaz İbrahim, "Ne Polonya’ya gitmemize müsaade ediliyor ne de geri dönmemize fırsat veriliyor. Hiçbir şey istemiyoruz sadece geri dönüş için bize izin etsinler" dedi.

Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu grubun 48 saattir yemek yemediğini anlatan İbrahim, "Buraya varana kadar kaçakçılara 3 bin 500 dolar verdik, Almanya’ya ulaşınca 13 bin 500 dolar ödeme yapacaktık" diye ekledi.

Mülteciler adına yardım çağırısında bulunan İbrahim, "Lütfen yardım edin, burada hava çok soğuk ve yiyeceğimiz yok. 3 arkadaşımız açlık ve soğuktan ölmek üzereler" dedi.

Serwer Zerevan adında diğer bir mülteci ise güvenlik güçleri tarafından kafasının kırıldığını belirterek, başındaki yaraları gösterip yetkililerin görmesini istedi.

Rûdaw’a konuşan Serwar Zerevan, "Burada sadece benim başım kırılmadı, sayıları çok fazla ama yaralarını kameraya göstermekten çekiniyorlar. Hepimiz sınır dışı edilmek istiyoruz, komandolardan bizi Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne sınır dışı etmesini istiyoruz ancak onlar hareket etmemize izin vermiyorlar" şeklinde konuştu.

Kürt mülteciler sınırda güvenlik güçlerinin şiddetine maruz kaldıklarını, üzerlerine köpek salındığını ileri sürdü.

Aylardır mülteciler Avrupa ülkelerine ulaşmak için Belarus sınırını mesken etmiş durumda. Daha önce de mahsur kalan onlarca mülteci sınır dışı edilerek Kürdistan Bölgesi’ne geri gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar