AB, Yunan hükümetine yapılan ödemeleri bloke etti

AB, Yunan hükümetine yapılan ödemeleri bloke etti
Yunan sınır koruma güçleri, sığınmacıları sistematik olarak Ege Denizi'ne geri bıraktığı için AB Komisyonu tepki göstererek Yunanistan sahil güvenliğine yapılan yardımı durdrurdu.

AB Komisyonu’nun, bağımsız bir araştırma mekanizması geliştirmediği sürece Yunan hükümetine sahil güvenlik için yapılan yardımı kesme kararı aldığı belirtildi.

Almanya popüler politika dergisi Der Spiegel’e konuşan AB Komiseri Ylva Johansson, "Yunanistan, özellikle Ege için ek yardım talebinde bulundu. Biz de onlara böyle bir ödemenin ancak temel hakları gözeten bir kontrol mekanizması kurulmasına bağlı olacağını bildirdik" dedi. Yunanistan’ın bu konuda bir çalışma grubu oluşturduğunu söyleyen Johansson, ilerleme beklediğini ifade etti.

Haberde, Yunan sahil güvenliğinin, mültecilerin botunu iterek, zaman zaman silah çekerek ve hatta şiddet uygulayarak agresif gözetleme politikaları yürüttüğü belirtildi.

2015'ten bu yana AB, mülteci kriziyle başa çıkması için Yunanistan'a 643 milyon eurodan fazla ödeme yaptı. Paranın bir kısmı doğrudan Yunan sahil güvenliğine gidiyor. Örneğin, 2016'dan 2017'ye kadar sınır muhafızları, işletme maliyetlerini karşılamak için 15 milyon euro acil yardım aldı.

Öne Çıkanlar