ABD'de imza kampanyası: Suudi elçiliğinin sokağına Kaşıkçı adı verilsin

ABD'de imza kampanyası: Suudi elçiliğinin sokağına Kaşıkçı adı verilsin
Cemal Kaşıkçı 2 Ekim'de girdiği Suudi konsolosluğunda öldürülmüştü.

2 Ekim'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamayan ve savcılık tarafından burada öldürülüp cesedinin parçalandığı açıklanan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın adının Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği'nin önündeki sokağa verilmesi için çevrimiçi dilekçe yoğun ilgi gördü.

New Hampshire Caddesi'nin Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği'nin önünden geçen kısmına 'Cemal Kaşıkçı Yolu' denilmesi isteniyor. ABD başkentinin bir grup sakininin başlattığı kampanya ilk günde 1500'den fazla imza topladı.

New York Daily News'a konuşan grup, kaydadeğer sayıda imzayla Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser'ı isim değişikliğine ikna etmeyi umduğunu belirtti. Böylelikle Suudi kraliyetine "Bir basın mensubuna zarar verilmesine DC'de göz yumulmaz" mesajını vermek istediklerini söyledi.

NORMAL ŞARTLARDA 2 YIL GEREKİYOR

Washington DC'deki düzenlemelere göre bir kişinin adının sokağa verilebilmesi için ölümünün üzerinden en az 2 yıl geçmesi gerekiyor, dilekçe ise Bowser'dan Kaşıkçı için bir istisna yapılmasını talep ediyor. 

İLGİLİ HABER: AB'DEN KAŞIKÇI ÇAĞRISI: SORUŞTURMAYI ŞEFFAF YÜRÜTÜN

İLGİLİ HABER: KARIUS'UN NUSRET VİDEOSUNDA KAŞIKÇI DETAYI

İLGİLİ HABER: KAŞIKÇI'NIN CESEDİ ASİTTE ERİTİLMİŞ OLABİLİR

KARTVİZİTLERİNDE YAZACAK

Kampanyanın başını çeken Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Başkanı Nihad Awad, Suudi Arabistan Büyükelçiliği personelinin kartvizitlerinde 'Cemal Kaşıkçı Yolu' yazacak olmasının güçlü bir tepki olacağını dile getirdi.

"Düşünün, postaları 'Cemal Kaşıkçı Yolu' adresine gelecek" diyen Awad, kalabalığa hitabında, eski dostu Kaşıkçı'yı onurlandırmanın ve kendisini öldüren yönetimi utandırmanın en iyi yolunun bu olduğunu savundu.

'SUUDİ TEMSİLCİLİĞİ OLAN HER ŞEHİRDE'

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Başkanı, "Sizden bir Suudi elçiliği ya da Suudi temsilciliği bulunan her şehirde sokağın adının Kaşıkçı diye değiştirilmesi talebiyle dilekçe verip imza kampanyası başlatmanızı istiyorum" çağrısında bulundu.

Suudi kraliyeti, Cemal Kaşıkçı'nın planlı cinayete kurban gittiğini ancak 25 Ekim'de kabul etti, sonrasında İstanbul'a gönderilen Suudi başsavcısının temaslarından da bir sonuç çıkmadı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar