Bilal Erdoğan: Batı medeniyeti çökmeye başlıyor, dünyanın geleceğini biz inşa edebiliriz

Bilal Erdoğan: Batı medeniyeti çökmeye başlıyor, dünyanın geleceğini biz inşa edebiliriz
Bilal Erdoğan: Bunu da iyi analiz etmek lazım. Şimdi biz kendi medeniyetimizden, geçmişimizden aldığımız ilhamla dünyanın geleceğini pekala inşa edebiliriz.

ABD'de okuyan, Dünya Bankası'nda staj yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul'da Sultangazi Belediyesince düzenlenen '2021-2022 Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu'nun açılış programına katıldı.

Aynı zamanda Prof. Dr. Fuat Sezgin Islam Bilim Tarihi Arastirmalari Vakfi (IBTAV) Mütevelli Heyeti Üyesi olan Bilal Erdogan, gençlere tavsiyelerde bulundu, 'hedeflerini' belirlemelerini istedi. Konuşmasında "Ecdadımız 18. yüzyıla kadar ne üretmiş, ne yazmış, ne çizmiş, bunları bileceğiz. Ondan sonra da biz üstüne koyacağız" ifadelerini kullanan Bilal Erdoğan, Batı medeniyetinin çöküş aşamasının başında olduğunu öne sürdü.

ABD'de Indiana Üniversitesi'nde lisans, Harvard'da yüksek lisans eğitimi alan, Dünya Bankası'nda staj yapıp sonrasında bir dönem çalışan Bilal Erdoğan, Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu açılış programında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Erdoğan, "Her bir medeniyet belli bir sürenin sonunda bir yavaşlama ve çöküş dönemine giriyor. Batı medeniyeti şu anda o yavaşlama ve belki de çöküş döneminin başında" iddiasında bulundu.

 "Ecdadımız 18. yüzyıla kadar ne üretmiş, ne yazmış, ne çizmiş, bunları bileceğiz. Ondan sonra da biz üstüne koyacağız, öne geçeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bilimin gelişiminde öncü olan yine Müslümanlar olacak. Bu önceden olmuş mu? Olmuş. Batı da bunu böyle yapmış. Biz de bunu böyle yapmışız. Bilimler insanlığın ortak malı olduğuna göre biz bunu alıp, öne geçip, üretken dönemimize tekrar kavuşabiliriz, Nedir? Araya 200-300 yıl girmiş olur. Ondan sonra Müslümanlar yine bilimde, fende dünyanın öncüleri haline gelebilir" diye konuştu.

'NEDEN BİZ YENİDEN YÜKSELMEYELİM?'

Batı medeniyetinin 'gerilediğini' düşünen Bilal Erdoğan "200 yıldır Batı medeniyeti önde diye tarih boyunca Batı'nın önde olduğunu düşünebilir misiniz? Ondan önce İslam medeniyeti, Antik Yunan, Mısır ve Çin medeniyetleri vardı. Bu böyle devamlı bir değişim, dönüşüm içerisinde bir süreç. Şimdi bundan sonraki medeniyet kim olacak, kim yükselecek? Neden bizim medeniyetimiz yeniden yükselmesin? Bu uğurda çalışmak beyhude bir çaba olabilir mi?" şeklinde konuştu.

‘BATI, ÇÖKÜŞ DÖNEMİNİN BAŞINDA, DÜNYANIN GELECEĞİNİ BİZ İNŞA EDEBİLİRİZ’

Dünyanın buna ihtiyacı olduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, "Her bir medeniyet belli bir sürenin sonunda bir yavaşlama ve çöküş dönemine giriyor. Batı medeniyeti şu anda o yavaşlama ve belki de çöküş döneminin başında. Bunu da iyi analiz etmek lazım. Bu kötü bir şey olsun diye söylemiyoruz. Dünyanın doğası böyle. Şimdi biz kendi medeniyetimizden, geçmişimizden aldığımız ilhamla dünyanın geleceğini pekala inşa edebiliriz. Gençlerimize bu hedefleri gösterebiliriz."

Öne Çıkanlar