ABD Temsilciler Meclisi, Trump’ın azledilmesini onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, Trump’ın azledilmesini onayladı
Demokratlar, Temsilciler Meclisi'ne azil tasarısı sunmuştu.

ABD Temsilciler Meclisi, Donald Trump’ın Başkanlık görevinden azledilmesini onayladı. Demokrat senatörler tarafından hazırlanan azil tasarısında Trump "isyana teşvik" ile suçlanıyordu. Böylece, Trump’a yöneltilen "isyana teşvik" suçlaması kabul edilmiş oldu. Trump, hakkında ikinci kez azil kararı alınan ilk ABD Başkanı oldu.

Temsilciler Meclisi, tasarıyı 197'ye karşı 232 oyla onayladı. Bundan sonraki aşamada Senato’da azil duruşması yapılması öngörülüyor. Senoto süreci 19 Ocak’tan sonra başlayacak.

Trump Senato oturumunda Başkanlık görevinden alınmazsa 20 Ocak'ta görevi Seçilmiş Başkan Joe Biden'e devredecek.

Seçim yenilgisini kabul etmeyen Trump yandaşları 6 Ocak'ta Kongre binası önünde Trump tarafından yapılan miting sırasında Kongre binasına yürümüş ve binlerce kişi binayı işgal etmişti. Polis ve güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucunda çıkan olaylarda 5 kişi yaşamını yitirmişti

PELOSİ: SİLAHLI AYAKLANMAYI KIŞKIRTTI

Demokratlar'ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nin başkanı Nancy Pelosi, nihai oylama öncesindeki tartışma oturumunu açarken yaptığı açıklamada, Trump'ın ülkeye karşı silahlı bir ayaklanmayı kışkırttığını ve görevden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Pelosi, "Hepimiz biliyoruz ki ABD'nin başkanı ülkemize karşı bu ayaklanmayı, bu silahlı isyanı başlattı. Görevinden uzaklaştırılmalı. Başkan hepimizin çok sevdiği ülkemiz için açık ve mevcut bir tehlike oluşturuyor" dedi.

Nancy Pelosi, Trump'ın, Senato tarafından da suçlu bulunması ve görevinden azledilmesi çağrısında bulundu.

Demokrat Partililer, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ellerinde bulundurduğu için azil sürecini ilerletmede tek başlarına yeterli oya sahip. Bazı Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyeleri de Demokrat Parti'ye azil sürecinde destek vereceklerini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar