ABD’ye seyahat için yeni kurallar açıklandı

ABD’ye seyahat için yeni kurallar açıklandı
Kasım ayında sınırlarını yabancı turistlere açmaya hazırlanan ABD koronavirüs aşısı yaptırmış olmak şartıyla tüm turistler kabul edilecek.

Beyaz Saray, koronavirüs salgının başladığı 2020’den beri ilk kez yabancı uçuşlara uyguladığı kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor. Gelecek ay sınırlarını açmayı planlayan ABD, tüm yabancı turistleri koronavirüs aşısı yaptırmış olmak şartıyla ülkeye tekrar kabul edeceğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın görevdeyken Brezilya, Çin, İrlanda, İran, Güney Afrika, Hindistan ve Avrupa’daki 26 Şangay ülkesine ABD’ye uçuş yasağı getirmiş, Ocak 2021’de göreve başlayan Başkan Joe Biden sonrası yasaklı ülkeler listesi daha da genişlemişti. İngiltere, Hindistan, Çin ve birçok Avrupa ülkesini kapsayan uçuş yasağının gelecek ay kalkması bekleniyor.

BIDEN: HERHANGİ BİR AŞI KABUL EDİLECEK

BirGün'ün İHA'dan aktardığı habere göre Biden, havayolu şirketlerinin yolcuları uçağa kabul etmeden önce koronavirüs aşılarını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

Herhangi bir koronavirüs aşısının kabul edileceğini de söyleyen Biden, hava yolu şirketlerinin mutlaka resmi kaynakların verilerini kabul etmesi gerektiğini de belirtti.

Biden ayrıca, "Bu ABD ve diğer ülkeler arasındaki seyahat ile ilgili, koronavirüs nedeniyle alınan önceki tedbirler geçerli. Uluslararası uçuşlarda aşı önemli bir güvenlik sağlıyor" sözlerine yer verdi.

8 KASIM’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Aşı olmamış ABD vatandaşları da dahil tüm kişilerin uçağa binmeden bir gün önce aldıkları negatif koronavirüs testi ile ülkeye giriş yapabilecekleri açıklanırken, 18 yaş altındaki çocukların herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmadığı için seyahatlerinden 3 gün önce mutlaka negatif koronavirüs testi vermeleri zorunlu olacak.

Yeni kurallar 8 Kasım itibariyle uygulanacak.

Öne Çıkanlar