Adalet nöbetindeki Emine Şenyaşar: Ailem katledildi, üstüne oğlumu cezaevine koydular

Adalet nöbetindeki Emine Şenyaşar: Ailem katledildi, üstüne oğlumu cezaevine koydular
5 gündür 'adalet' için oturma eyleminde olan Emine Şenyaşar, 'Adalet betonun altındaysa oradan çıkaracağım' dedi. Hastanede öldürülen Esvet Şenyaşar'ın kız kardeşi de eyleme dahil oldu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 24 Haziran seçimleri öncesi gelişen saldırısı sonucu eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesi sürüyor. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle başlattıkları oturma eylemi 5'inci gününde.

ADLİYE BAHÇESİNE ALINMADILAR

Sabah erken saatlerde adliye önüne gelen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, hafta sonu olduğu gerekçesiyle adliye bahçesine alınmadı. Bunun üzerine bahçe dışında oturma eylemini gerçekleştiren aile, önünde oturdukları duvara saldırılarda yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal ve Adil Şenyaşar’ın fotoğraflarının yanı sıra "adalet" yazılı dövizleri astı. Ancak, adliye bahçesinde oturmalarına izin verilmeyen ailenin astığı fotoğraf ve dövizler güvenlik tarafından izin verilmeyerek kaldırıldı. 

Öte yandan hastanede öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar'ın kız kardeşi Yahser Akpolat da eyleme dahil oldu. 

NEREDE ADALET?

Engellemelere rağmen eylemlerini sürdüreceklerinin mesajını veren Emine Şenyaşar, yargılama sürecine değindi. Eşi ve çocuklarının Suruç Devlet Hastanesi'nde gözleri önünde katledildiğini hatırlatan Şenyaşar, "Hastane kayıtları nerede? Bu hastanenin doktorları, hemşireleri nerede? Hepsi istifa etti. İfadeleri nerede? Neden adalet sağlanmıyor? Burada savcı ile görüşmek istiyoruz. Ama bizle görüşmüyor. Ailem katledildi, üstüne oğlumu cezaevine koydular. Adalet betonun altındaysa, oradan çıkaracağım" dedi.

DAVA KAPATILMAK İSTENİYOR

Ferit Şenyaşar da dün Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6'ncı duruşmasına dikkat çekerek, "Yargı siyasi baskı altında" değerlendirmesinde bulundu. Şenyaşar, "Savcı karşı tarafın istediği gibi bir mütalaa hazırlamış. Bu mütalaayı heyete kabul ettirmek için siyasi baskı kurduğunu görüyoruz. Zaten bir tane tutuklu var. Bir an önce bu tutukluyu da serbest bırakıp, kardeşime de müebbet ceza vererek davayı kapatmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" diye belirtti. 

5 gündür oturma eyleminde olduklarını vurgulayan Şenyaşar, şöyle devam etti: "Başsavcı ile görüşmek istiyoruz. Buraya gelen güvenlik amiri; ‘Başsavcı ile görüşmeniz mümkün değil’ diyor. 3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi'nde vahşice katledildi. Babam linç edilerek katledildi. Bunlar Enver Yıldız’ın tape kayıtlarında mevcuttur. Hala hiçbir tutuklu yok, biz adalet istiyoruz. Adalet sağlanana kadar da annemle beraber bu adalet mücadelesini adliye önünde sürdüreceğiz." (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar