Adnan Oktar bağlantısı "Bakan Müşaviri" olmasına engel olmadı

Adnan Oktar bağlantısı "Bakan Müşaviri" olmasına engel olmadı
Adnan Oktar bağlantısı ortaya çıkınca TCDD Genel Müdürlüğü'nden istifa etmek zorunda kalan Abdülkerim Murat Atik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 'Bakan Müşaviri' oldu.

Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik, 4 Eylül tarihinde yayımlanan Kararname ile yerine başka biri atanmıştı. Görevden alınmasının ardından Adnan Oktar ile bağlantısı olduğuna dair iddiaların gündeme geldi. 1999 yılında Adnan Oktar grubuna yapılan operasyon kapsamında polisin baskın yaptığı adreslerden birinin de Atik İnşaat şirketi olduğu, 2008 yılında da Oktar Grubu hakkında açılan cinsel istismar davasına ilişkin dosyada Atik’in isminin Oktar Grubu üyeleri listesinde 40’ıncı sırada yer aldığı ortaya çıktı.

TCDD Genel Müdürlüğü görevini bırakan Atik'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında "Bakan Müşaviri" unvanıyla görevine devam ettiği öğrenildi.

T24’den Eray Görgülü’nün haberine göre; Atik’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Sun Group, aynı zamanda Türkiye’nin ilk özel yolcu taşıma lisansını aldıktan sonra yataklı lüks tren Kapadokya Ekspresi’nin özelleştirilmesi için TCDD Genel Müdürlüğü ile sözleşme imzalamıştı. 40 milyon Euroluk sözleşme kapsamında firmanın Türkiye’nin ilk yataklı lüks tren turunu düzenlemesi planlanıyor. Atik, kişi başı 5 bin Euro turizm geliri hedeflenen Kapadokya Ekspresi projesi ile ilgili, "Başlayacağımız bu serüvende kullanacağımız araçlarımız birer 5 yıldızlı otel şeklinde olacak, hepsi yataklı vagonlardan oluşacak" ifadesini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar