ABD'li avcıya dağ keçisini avlama izni verildi

ABD'li avcıya dağ keçisini avlama izni verildi
Av izin belgesinde 'iş adamı' olduğu belirtilen Bradley Garrett Van Hoose'a 50 mermi sıkma izni verilmiş.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dersim’de insanlar tarafından kutsal sayılan ve "Hızırın keçileri" olarak adlandırılan dağ keçilerini avlamak için ABD’li bir kişiye izin verdi. Dersim Araştırmaları Derneği (DAM), konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

DAM’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Dersim’de kutsal kabul edilen ve ‘Xızır’ın davarı’ diye anılan dağ keçilerini avlatmak için 13 Temmuz’da açacağı ihaleyi tepkiler üzerine geri çeken Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün ABD’li bir avcıya izin verdiği ortaya çıktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü’nün verdiği izne göre ABD’li Bradley Garrett Van Hoose, Salördek’te 7-13 Aralık arasında bir dağ keçisini vurmak için ava çıkacak. Dersim halkı verilen bu izinle, doğal yaşamdaki katliamın devam edeceği kaygısını yaşıyor."

Tarım ve Orman Bakanlığı 15 Bölge Müdürlüğü Tunceli İl Şube Müdürlüğü tarafından verilen av izninde 1 adet yaban keçisinin 07.12. 2020 ile 13.12.2020 tarihleri arasında avlanabileceği belirtiliyor.

İzin belgesinde hangi tür silahın ve kaç merminin kullanılacağı gibi ayrıntılar da yer alıyor.

İzin belgesinde ABD'li avcının adı Bradley Garrett Van Hoose, mesleği "iş adamı" olarak yer aldı ve Salördek’te bir dağ keçisini vurmasına onay verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar