Afganistan'ın başkenti Kabil'de roketli saldırı: 8 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de roketli saldırı: 8 ölü
Saldırı, İsviçre'nin Cenevre kentinde iki gün sonra yapılacak Afganistan'a yardım konferansından sadece iki gün önceye denk geldi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yerleşim alanlarını hedef alan 25 roket saldırısında en az 8 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı.

Yaralananlardan 13'ünün kadın, 3'ünün de çocuk olduğu kaydedildi.

Saldırıların, halkın yoğun olarak dışarıda olduğu saatlerde gerçekleşmesi nedeniyle can kaybı ve yaralı sayısının artabileceği belirtildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryan, "Teröristler, roketleri küçük bir kamyonete yerleştirip şehrin içinde fırlattı. Aracın Kabil'e nasıl girdiğini anlamak için soruşturma başlatıldı" dedi.

Olayın ardından Taliban yayınladığı bir bildiri ile saldırı ile bağlantıları olmadığını duyurdu.

Başkent Kabil'de yabancı misyonların ve elçiliklerin bulunduğu Vezir Ekber Han semti civarında gerçekleşen saldırılar, kız öğrencilerin bulunduğu bir okulu da hedef aldı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, kız çocuklarının panik içerisinde okuldan kaçtıkları görülüyor.

Saldırı, İsviçre'nin Cenevre kentinde iki gün sonra yapılacak Afganistan'a yardım konferansından sadece iki gün önceye denk geldi.

Başkent Kabil geçtiğimiz günlerde aralarında Kabil Üniversitesi'nin de bulunduğu eğitim tesislerine yönelik düzenlenen saldırıların hedefi olmuştu.

IŞİD'in sorumluluğunu üstendiği silahlı saldırılarda en az 50 kişi yaşamını yitirmiş onlarca kişi de yaralanmıştı.

Kendini IŞİD Horasan olarak tanımlayan bir grup, son yıllarda Afganistan'da özellikle Şii Hazara azınlığa yönelik saldırılar düzenliyor.

Ancak hükümet kaynakları, bunun IŞİD değil Taliban örgütü olduğunu ve ülkede huzursuzluk çıkarmak için bu ismin arkasına gizlendiğini iddia ediyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar