Ağır hasta tutuklu Sabri Kaya ölümün eşiğinde tahliye edildi

Ağır hasta tutuklu Sabri Kaya ölümün eşiğinde tahliye edildi
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen Kaya hakkında Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından 'Cezaevinde kalamaz' raporu verildikten sonra tahliye kararı verildi.

Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, 12 Mayıs'ta bağırsak kanaması geçirmesi üzerine Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 19 Mayıs tarihinde ikinci kez bağırsak kanaması geçirdi. Osmaniye Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi edilen Kaya'nın dün itibariyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde sevk edildiği öğrenildi. Kaya hakkında Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından "Cezaevinde kalamaz" raporu verildikten sonra Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahliye kararı verildi. 

Mezopotamya Ajansı'ndan Hamdullah Kesen'in haberine göre, Kaya'nın avukatı İlhan Öngör, "Dün itibariyle acil olarak Adana Balcalı Hastanesi'ne kaldırdılar. Bugün kendisi hakkında Osmaniye Savcılığı'nca tahliye kararı verildi. Artık kurtulacak gibi değil. Yaşaması zor. Hatta hastaneden sağlık bilgi verilmiyor. Bize, 'öldü demiyorlar ama yaşaması da zor' diyorlar. Doktorlarla görüştüm bana, 'mucize bekliyoruz. Tedaviye artık cevap vermiyor' dedi.

'SONUÇ DEVLET AKLININ ÜRÜNÜDÜR'

Doktorların mucize beklediği bir anda verilen tahliye kararının yetkilileri yaşanacakların sorumluluğundan azade etmeyeceğini söyleyen Öngör, "Günlerdir, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Osmaniye Savcılığı, cezaevi ve hastaneler arasında mekik dokuyoruz; tüm başvuruları yaptık. Durumun ciddi ve yaşamsal olduğunu anlatmaya çalıştık. Ancak klasik bürokrasi diliyle 'Gerekeni devletimiz yapılıyor' denildi. Bir ayda 20 kez kriz geçiren Sabri Kaya'yı bu hale getiren devlet aklı ve bürokrasisidir. Bunu sadece ihmalkarlıkla dahi açıklayamayız, göz göre göre bu sonuç ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi'nin infaz erteleme ve hastaneye yatırma tedavi edilmesi talebimize ambulans kapıda bekliyor gibi bir gerekçeyle ret etmesi sonucunda gelinen nokta budur, kapıda beklediği iddia edilen ambulans Sabri Kaya'yı iyileştiremedi. Kendi gözetimi altında bulunan Sabri Kaya'nın yaşam hakkını devlet koruyamamıştır" ifadelerini kullandı. (MA) 

Öne Çıkanlar