AKP'li Göksü: Biz suyu getirmeseydik İmamoğlu indirebilir miydi?

AKP'li Göksü: Biz suyu getirmeseydik İmamoğlu indirebilir miydi?
AKP İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, ulaşımla ilgili indirimleri de ilk önce AKP'nin yaptığını öne sürdü.

AKP İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, "İstanbul'da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem imamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi? Bu şehre suyun, ulaşımın altyapısını biz getirdik" dedi.

İmamoğlu'nun, konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesi talimatının ardından haneler için su faturalarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen değişiklik dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde kabul edildi.

RS FM'de yayınlanan "Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle" programına katılan Tevfik Göksu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerini  AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın sahiplendiği yönündeki ilgili eleştirileri cevapladı.

Göksu, "Biz 2070 yılına kadar İstanbul'un bütün su altyapısını bitirdik. İstanbul'da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem İmamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi? Bu şehre suyun, ulaşımın altyapısını biz getirdik" dedi.

İndirimlerin daha önce değil de neden şimdi indirim yapıldığına ilişkin de konuşan Göksu, "Çok basit bir hesap var. Siz bir işletme açsanız önce amortisman giderlerini çözersiniz sonra müşterinize daha fazla konfor sağlayacak imkanlar sunarsınız" şeklinde konuştu.

Ulaşımla ilgili indirimleri de ilk önce AKP'nin yaptığını öne süren Göksu, İstanbul'da en fazla yatırım yapılan alan ulaşımdır. Bütçemizin büyük bölümü ulaşıma gidiyor zaten. Öğrenci pasosundaki indirim süreç içinde çözülebilecek bir şeydi, çözüldü. Bayramlarda indirimi zaten AK Parti başlatmıştı. Dini bayramlarda, özel günlerde ulaşım ücretsizdi. Biz buna 19 Mayıs'ı ve sınav zamanlarını da ekledik" ifadelerini kullandı.

AKP döneminde İstanbul'da dini ve milli bayramlarda toplu ulaşım ücretsiz değil yüzde 50 indimliydi. Kadir Topbaş'ın belediye başkanı olduğu dönemlerde dini ve milli bayramlarda toplu ulaşım sadece bir kaç kez ücretsiz olmuştu. 

İmamoğlu, Nisan ayında konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesi talimatını vermişti. (Kaynak: Sputnik) 

Öne Çıkanlar