AKP MYK'da Aksu ve Kabaş tartışması: Sezen farklı, toplumda sevilen bir sanatçı

AKP MYK'da Aksu ve Kabaş tartışması: Sezen farklı, toplumda sevilen bir sanatçı
AKP MYK toplantısında ‘Sedef Kabaş ile ilgili gereken tepki her mecrada verilmeli ama Sezen Aksu farklı bir konu. Toplumda sevilen bir sanatçı’ değerlendirmesi yapıldığı öğrenildi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen parti MYK toplantısında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve şarkı sözleri nedeniyle hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu’nun konuşulduğu öğrenildi. Bazı AKP kurmaylarının Kabaş ile Aksu olayının aynı zamana denk geldiğini söyleyip Kabaş’a gereken tepkinin verildiğini ancak Aksu’ya gösterilen tepkinin fazla olduğunu dile getirdiği aktarıldı. 

‘SEZEN BAŞKA…’

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre toplantıda "Sedef Kabaş ile ilgili gereken tepki her mecrada verilmeli. Ama Sezen Aksu farklı bir konu. Çözüm Sürecinde destek vermiş, toplumda sevilen bir sanatçı" yorumu yapıldığı öğrenildi. Bazı kurmayların Aksu konusunda muhakkak bir açıklama yapılması gerekiyorsa bunu ağırlıklı olarak ilgili makamların ve kurmayların yapması gerektiğini savunduğu kaydedildi.

'SİZ KONUŞUN, BANA BIRAKMAYIN'

Bir kurmayın da Sezen Aksu’nun tepki gösterilen şarkı sözlerinin 5 yıl önce yazıldığını hatırlatarak, şarkının sözlerinin anlamını anlattığı öğrenildi. Eleştiri ve yorumları dinleyen Erdoğan’ın "Siz konuşun tabii, bana bırakmayın" değerlendirmesini yaptığı ifade edildi.

ERDOĞAN: GÜNDEMİ BELİRLEME KONUSUNDA GÜZEL İVME YAKALADIK, BUNA DEVAM EDELİM

Toplantıda Sedef Kabaş ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların da gündeme geldiği öğrenildi. Verilen veriye göre, televizyonda yaptığı açıklamanın ardından Kabaş ile ilgili 380 bin tweet atıldı, bu paylaşımlar 18 milyon kez görüntülendi. Erdoğan’ın bu konuda teşkilat ve vekillerin daha duyarlı olmasının önemini vurgulayarak, "Gündemi belirleme konusunda güzel ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim" talimatı verdiği öğrenildi.

METAVERSE DE KONUŞULDU

AKP MYK toplantısında ilk gündem maddesinin ise Metaverse olduğu öğrenildi. Toplantı sonrasında Erdoğan’ın Metaverse, kripto para ve sosyal medyayla ilgili üç ayaklı bir çalışma yapılması talimatı verdiği aktarıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Metaverse ile ilgili AKP’de yapılan çalışmaları MYK’da anlattıği ifade edildi. Kripto para, Metaverse, Blockchain ve sosyal medyanın bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin değerlendirildiği toplantıda, konunun titizlikle araştırılması gerektiği önerildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Metaverse ile ilgili, "Hassas bir konu, iyi ve titiz bir çalışma yapılsın" diyerek, bu konuda kendisinin de katılacağı bir "internet forumu" düzenlenmesi talimatı verdiği belirtildi. Forum kapsamında Metaverse, kripto para ve sosyal medyada alım satımların nasıl yapıldığı incelenecek. Özellikle Metaverse’de alım satımların nasıl yapılacağı gözden geçirilecek.

Toplantıda ayrıca bazı kurmayların, yurt dışından yatırımcıların Meryem Ana Tapınağı ve bazı müzeleri satın aldıklarını, bunun da bir soruna yol açabileceğini söyledikleri belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar