AKP'nin 'İnsan Hakları Eylem Planı' sonrası: Evler kapıları kırılarak basıldı, gözaltı yapıldı

AKP'nin 'İnsan Hakları Eylem Planı' sonrası: Evler kapıları kırılarak basıldı, gözaltı yapıldı
Adana'da bu sabah yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

AKP hükümetinin ‘reform paketleri’, ‘İnsan Hakları Eylem Planları’ açıklamasının üzerinden çok geçmeden, haksızlığa uğrayanların ve yurttaşların taleplerine gündeme getirmesiyle Meclis’in en çalışkan vekili olan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü, aynı gün TBMM’nin üçüncü büyük grubu olan partisine yönelik de kapatma girişiminde bulunularak iddianame hazırlandı.

AKP iktidarının ‘demokrasi ve özgürlükler ülkesi’ söylemlerinin yandaş manşetlerini süslediği Türkiye, her gün yeni bir siyasi operasyonla güne uyanıyor. Bu sabah İstanbul’un 4 ilçesinde 15 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda aralarında Beşiktaş ve Kağıthane HDP İlçe Eş Başkanlarının da olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Yine bu sabah Gare harekatı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen İHD’nin Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da gözaltına alındı.

İstanbul’un ardından Adana’dan da operasyon ve ev baskınları haberi geldi.

TOPLUMSAL OLAYLARA KATILANLAR VE PAYLAŞIM YAPANLARA OPERASYON

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında daha önce haklarında toplumsal olaylara katıldıkları ve sosyal medya üzerinden "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla 15 kişiye dair gözaltı kararı alındı.  Mezopotamya Ajansı’nın geçtiği bilgiye göre polis bu sabah eş zamanlı baskınlar düzenledi. Kaç kişinin gözaltına alındığı bilgisi edinilemezken, baskın yapılan bazı evlere kapıları koçbaşları ile kırılarak girildiği ve arama yapıldığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar