AKP'nin kalesi Konya'da ucuz ekmek kuyruğu

AKP'nin kalesi Konya'da ucuz ekmek kuyruğu
Konya’da ekmeğe yüzde 40 zam yapılmasının ardından belediyeye ait Halk Ekmek satış noktaları önünde ucuz ekmek kuyrukları oluştu.

Hayat pahalığı ve enflasyondaki artış karşısında yurttaş zor durumda. Konya’da ekmeğe yüzde 40 zam yapılmasıyla yurttaşlar ucuz ekmek aramaya başladı. Konya’nın Karatay ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Halk Ekmek satış noktalarında ekmeğin 3 TL’den satılmasının ardından Halk Ekmek noktaları önünde uzun kuyruklar oluştu. Konyalı yurttaşlar ucuz ekmek için saatlerce sıra bekledi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ile İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Bektaş, "Ülkemizin tahıl ambarı konumunda ve tarımsal üretimin, tarıma bağlı sanayinin başkenti olan Konya, maalesef yanlış tarım ve ekonomi politikaları nedeniyle potansiyelini kullanmak bir yana mevcut üretimini dahi koruyamaz hale gelmiştir. Tek başına sadece ülkemizi değil bölge ülkelerini doyurabilecek bereketli Konya ovasının kendi ülke vatandaşlarını dahi doyuramadığını görmek çok acı vericidir" diye konuştu.

‘HÜKÜMETİN OLUMLU BİR YAKLAŞIMI YOKTUR’

Konya Ovası Projesi ve su sorununu ülke gündemine taşıdıklarını belirten Bektaş, "Çiftçilerin sulama kuyularının ruhsat ve pahalı elektrik maliyetlerinden, gübre ve mazota kadar hiçbir konuda hükümetin olumlu bir yaklaşımı yoktur. Tarımı desteklemek bir yana adeta çiftçiyi üretime küstüren iktidar Konyalı hemşerilerimizi bile ekmeğe muhtaç hale getirmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

‘EKMEKLE AİLESİNİ DOYURAN MİLYONLARI DA MAĞDUR EDECEK SONUÇLAR’

Uzun kuyruk görüntülerine ilişkin ise Bektaş, "Bu görüntüler tarımın anavatanı bereketli topraklar üzerinde yaşayan Konyalıları ve Konyalı siyasetçileri ziyadesiyle üzmüştür. Et, süt ve yumurta gibi temel gıdaları lüks ve ulaşılmaz hale getiren iktidar, ekmekle ailesini doyuran milyonları da mağdur edecek sonuçları doğuran ekonomi politikalarından vazgeçmeyerek kendi çiftçisi yerine başka ülkelerden yaptığı ithalatla başka ülkelerin çiftçisini desteklemektedir."

‘DAR GELİRLİ AİLELERİN TEMEL BESİN KAYNAĞI EKMEKTİR’

Tozoğlu, "Ülkemizde olağanüstü derecede etkisini hissettiren ekonomik kriz ve artan girdi maliyetleri sebebiyle şehrimizde ekmeğin fiyatı ciddi bir artışla maalesef 3,5 TL'ye yükseldi. Özellikle dar gelirli ailelerin temel besin kaynağı ekmektir. Ekmeğe gelen fahiş artış ile birlikte günde 7-8 ekmek tüketmek zorunda olan ailelerin bütçesine ciddi bir yük gelmiştir" dedi. Tozoğlu açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Asgari ücretin 4250 TL olduğu ülkemizde artık insanlarımız gelirlerinin neredeyse 4'te 1'ni sadece ekmek parası olarak vermek zorunda kalacaklardır. İşte bu noktada sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımızın ucuz ekmeğe erişebilmesini temin etmesi gereken iktidar belediyeleri şu anda festivallerle ve gösteriş faaliyetleri ile meşgul durumdadır. Vatandaşın artık bu ağır ekonomik yükü çekebilecek durumu kalmamıştır."

Öne Çıkanlar