Akşener ve Davutoğlu'ndan açıklama: İlk seçimde bu arkadaşlarımız gidecekler

Akşener ve Davutoğlu'ndan açıklama: İlk seçimde bu arkadaşlarımız gidecekler
Davutoğlu: Sayın Cumhurbaşkanı, elinizde bütün istihbarat bilgileri var. Çıkın açıklayın; Türkiye'yi ekonomik Kurtulu Savaşı yapmak zorunda bırakanlar kimlerdir?

'Kara Salı'nın ardından muhalefetteki hareketlilik devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu görüşmesi sona erdi. İki liderin düzenlediği ortak basın toplantısında, "Türkiye sahipsiz değildir" vurgusu öne çıktı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Erdoğan, 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' tanımlamasında bulundu. Bir cumhurbaşkanının Kurtuluş Savaşı başlatacak şekilde açıklama yapılması çok ciddi sebeplere dayandığı zaman gereklidir. Sayın Cumhurbaşkanı, elinizde bütün istihbarat bilgileri var. Çıkın açıklayın; Türkiye'yi ekonomik Kurtulu Savaşı yapmak zorunda bırakanlar kimlerdir? Gereğini yapın. Kim yapıyorsa gerekli dersi verin. Milli ve yerli olduğunu iddia eden bir iktidarın döneminde; TL'nin değeri yerlerde sürünen bir hale geldi. Şu anda dolar olanlar mutlu, cebinde TL bulunduranlar kaygılı. 

- Beni kaygılandıran; Türk varlıklarının ucuzlaması ve dış mihrakların bunlara çöreklenmesi. Kurtuluş Savaşı vermek gerekirse önce sizin zihniyetinize karşı vermek gerekir. Ciddi bir ödemeler dengesi krizi bizi bekliyor. 450 milyar dolar borcun olduğu ülkede yeterli döviz yoksa 70 cente muhtaç olan bir ülke olur.

- Dün akşam bazı şehirlerimizde protesto gösterileri oldu. Buradan vatandaşlarımıza da sesleniyorum; şartlar ne olursa olsun provokasyona gelmeden hukuki olarak süreçleri tamamlanmamış, kontrolsüz kitle gösterilerinden uzak durulsun. Önemli olan ülkemize güvenmektir. Türkiye sahipsiz değildir. Tepkilerinizi anayasal hak çerçevesinde kullanırken, provokasyonlardan uzak durunuz.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Faydalı bir istişarede bulunduk. Beceriksizliğin, cehaletin sonucunda geldiğimiz nokta bu. Öğrenci hadiselerinin içinde yer almış bir şahıs olarak bilirim ki kaosun parçası olan yönetemez, o da paketlenir. Bizi yönetenlerin ayağını denk alması gerekir.

- Şu anda muhalefet partilerine baktığınızda; ekonomi kadrolarımız yan yana geldiğinde, son derece iyi yetişen kadrolar olduğunu görüyoruz. Her bir partinin önemli çözüm önerileri var. Tespit yapıp, çözümleri paylaşıyoruz. Cehaletleri, inatları, tercihleri bu çözümlerden uzak kalmalarına sebep oluyor. Türkiye sahipsiz değil. Siyasetçi, siyasetçiyle mücadele eder. Milletimize düşen oylarını kullanmaktır. İlk seçimde de bu arkadaşlarımız, sandıkta, demokrasiyle gideceklerdir. Kimse endişe etmesin.

Liderler, basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

- (BAE, daha önce 15 Temmuz'u finanse etmekle suçlanmıştı, bugün bir ziyaret gerçekleşiyor.Değerlendirmeniz nasıl olur?)

Akşener: Allah kimseyi söylediklerinin tersine davranmak zorunda bırakmasın.

Davutoğlu: 15 Temmuz'la ilgili bu kadar ağır ithamlarda bulunduktan sonra, bugün bu iddiaların tersine bir veri varsa bu anlaşılır. Sedat Peker fakötrü ya da pazarlıklar söz konusuysa, ilkesel politikalarda bir taviz söz konusuysa bunun kamuoyuyla paylaşılmalıdır. 

(Oktay Saral'ın 'müptezel' açıklaması)

Akşener: Ben prensip olarak atanmışlarla konuşmuyorum. Sayın Erdoğan'ın gözüne girmek için sallamış arkadaş.

Davutoğlu: Kem söz sahibine aittir.

Öne Çıkanlar