Kargo uçağının iniş takımlarına saklanan kişi 11 saatlik yolculuktan sağ çıktı

Kargo uçağının iniş takımlarına saklanan kişi 11 saatlik yolculuktan sağ çıktı
Yüksek irtifada soğuk ve düşük oksijen oranı nedeniyle hayatta kalınması güçleşirken, Hollanda polisi, söz konusu kişinin yaşamasının ‘olağanüstü bir olay’ olduğunu duyurdu.

Kaçak yolcu, kargo uçağının ön tekerleğinin olduğu bölümde bulundu (Fotoğraf: Arşiv)


Güney Afrika'dan kalkan ve Hollanda’nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na iniş yapan bir uçağın iniş takımlarında kaçak bir yolcu canlı şekilde bulundu.

Johannesburg'dan hareket eden kargo uçağının bir kez Kenya'nın başkenti Nairobi'de durduğu ve uçuşun yaklaşık 11 saat sürdüğü tahmin ediliyor.

Yüksek irtifada soğuk ve düşük oksijen oranı nedeniyle bu şekildeki yolcuların uzun uçuşlarda hayatta kalması oldukça sıra dışı bir olay.

BBC Türkçe’nin haberine göre Hollanda polisi, kaçak erkek yolcunun hangi ülkeden ve kaç yaşında olduğunun henüz belirlenmediğini söyledi.

‘DURUMU STABİL’

Hollanda Kraliyet Askeri Polisi Sözcüsü Joanna Helmonds AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Adam uçağın ön tekerlek bölümünde canlı olarak bulundu. Hastaneye kaldırıldı ve durumu stabil" dedi. Helmonds, söz konusu kişinin hayatta kalmasının olağanüstü bir olay olduğunu söyledi.

Hollanda yayıncısı NOS'a göre, olay yerinde vücut sıcaklığı yükselen adam, kendisine sorulan basit soruları da yanıtlayabildi.

Nakliye firması Cargolux'un bir sözcüsü, Reuters'e gönderdiği bir e-postada, kaçak yolcunun Cargolux Italia tarafından yapılan bir uçuşta olduğunu doğruladı.

Uçuş verilerine göre, pazar günü Johannesburg'dan Schiphol'a Cargolux tarafından yapılan tek kargo uçuşu Nairobi'de durakladı.

Ancak adamın uçağa Güney Afrika'da mı yoksa Kenya'da mı bindiği bilinmiyor.

Öne Çıkanlar