10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Güney Doğan için doğum gününde anma töreni

10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Güney Doğan için doğum gününde anma töreni
Ankara'da 10 Ekim Katliamında hayatını kaybeden Güney Doğan’ın ailesi ve arkadaşları, doğum gününde bir araya geldi.

Ankara Gar Meydanı’nda 10 Ekim 2015 yılında IŞİD'in canlı bomba saldırısında katledilen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Güney Doğan, doğum gününde ailesi ve arkadaşları tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çekmeköy ilçe binasında yapılan etkinlikle anıldı. Anmaya Doğan’ın ailesi, arkadaşları ve HDP üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlik yapılan salona Doğan’ın yanı sıra Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı. Anma yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. 

Anmada ilk olarak Güney Doğan’ın annesi Derman Doğan söz aldı. 10 Ekim günü oğlunun kolları arasından alındığını belirten anne Doğan, "O gün kara bir haberle uyandım. Hayallerim, umutlarım, isteklerimin hepsi toprağa gömüldü" dedi.

AİLESİ: ONU ÇOK ÖZLÜYORUM

Oğlunun tek istediğinin kimsesiz çocukları giydirmek olduğunun altını çizen anne Doğan, bu isteği ailesi olarak yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Anne Doğan, "Bir anne için ne kadar zor olduğunu kimse bilemez. Onun istediklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Çocukları çok severdi. Onun isteği olan 2 çocuğu bugün giydirdim" diye belirtti. "Oğlumun o kadar güzel bir yüreği vardı ki" diyen anne Doğan, "Maalesef bugün aramızda yok. Onu çok özlüyorum. Bazen gözlerimin önünde dolanıyor. Gözümü açıp kaparsam ona dokunabilir miyim diye düşünüyorum" diye konuştu.

Doğan’ın babası Mustafa Doğan söz alarak, oğlunun anlatamadıklarını anlatmaya çalıştıklarında ise duygularına yenik düştüklerini ifade etti. Oğlunun hiçbir zaman bencil olmadığını ifade eden baba Doğan, "Bu ülkenin emekçileri için ne yapabilirim diye hep düşündü. Biz de onun idealleri uğrunda yapabildiklerimizi yapmaya devam ediyoruz" diye belirtti.

'HAKSIZLIĞA KARŞI DURUŞU ÇOK NETTİ'

Ardından söz alan Güney Doğan’ın okul arkadaşlarından Özgür Barış, duygularından dolayı söyleyeceklerini ifade edemediğini belirtti. Doğan’ın okulda sevilen birisi olduğunu sözlerine ekleyen Barış, şöyle devam etti: "Haksızlığa karşı duruşu çok netti. Her zaman iyi düşüncelere sahip bir arkadaşımızdı. Okuldan sonra insanlara yardımcı olmaya çalışıyordu. 10 Ekim’de onu kaybettik, bunun acısı içerisindeyiz. Her zaman ailesinin yanında olacağız. Onu herkese anlatmaya devam edeceğiz."

'HAYATINI KAYBEDENLER TARİH YAZDILAR'

Son olarak söz alan HDP Çekmeköy ilçe eş başkanı Şerif Karakoç ise 10 Ekim’de hayatını kaybedenlerin önlerinde saygıyla eğildiklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Her birinin ayrı hayalleri vardı. Maalesef dengesiz bir politikayla bu dünyadan alındılar. Güney ile birlikte hayatını kaybedenler tarih yazdılar. Biz bir daha böyle şeyler yaşamak istemiyoruz. Ülkemiz, coğrafyamız barışın kardeşliğin var olduğu bir yer olsun diliyoruz."

Öne Çıkanlar