40 ilde operasyon: Aralarında kamu görevlilerin de olduğu 100 gözaltı kararı

40 ilde operasyon: Aralarında kamu görevlilerin de olduğu 100 gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet ve MİT’in ortak çalışması sonucu düzenlenen operasyonda, gözaltı kararı verilenler arasında kamu kurumlarından ihraç edilmiş onlarca kişi var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fethullah Gülen cemaatinin Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik olduğu belirtilen soruşturma kapsamında 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda Ankara merkezli 40 ilde operasyon başlatıldı. Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında aktif görevde olan kamu görevlileri ile çeşitli kamu kuruluşlarından ihraç edilmiş onlarca kişi var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucu 6’sı görevde kamu personeli, aralarında öğretmen, doktor, mühendis, uzman, uzman yardımcısı, akademisyen (1 profesör, 1 doçent, 4 doktor, 2 araştırma görevlisi) olarak görev yapmış 57’si çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilmiş kamu görevlisi, 37’si özel sektör çalışanı toplam 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekipleri, Ankara merkezli 40 ilde operasyon başlattı.

Öne Çıkanlar