Anneler yine engellendi: Daha ne kadar çocuğumuz ölecek

Anneler yine engellendi: Daha ne kadar çocuğumuz ölecek
Bağlar'da bir araya gelen tutuklu yakınları çembere alınarak Koşuyolu Parkı'na yürümeleri engellendi. 'Adalet istiyoruz' diyen anneler, engellemeye karşı yürüyüş yaptı.

Diyarbakır’da çocukları açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutuklu yakınları, eylemlerini sürdürüyor. Bağlar Batıkent Kavşağı’nda biraya gelen ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Remziye Tosun ve Semra Güzel’in de destek verdiği tutuklu yakınları, Koşuyolu Parkı’na gitmek istedi. Tutuklu yakınları önce polislerce engellendi ardından çembere alındı. Çembere alınan grubun yanına gitmesine izin verilmeyen ailelerle polis arasında tartışma yaşandı. Tutuklu yakınları, kendilerini engelleyen polislere, "2019 yılındayız, hala Türkiye'de hukuksuzluk var. Bugün bize yarın size. Daha ne kadar çocuğumuz ölecek. Biz kötü bir şey yapmıyoruz. Bizleri engellemeyin, biz adalet istiyoruz" dedi. 

Kavşakta olup bitenleri cep telefonuyla çeken bir genç polislerce GBT (Genel Bilgi Taraması) kontrolünden geçirilirken, tutuklu yakını olan erkekler de polislerce çembere alınarak kavşaktan uzaklaştırıldı.  Çembere alınan tutuklu yakınları sık sık "Selam selam zindanlara bin selam", "Direne direne kazanacağız", "Leyla Güven rumeta me ye" ve "Annelere kalkan eller kırılsın" sloganları attı. 

Polis gazetecilerin de görüntü almasına izin vermedi. 

'NEREDE ADALET?'

Batıkent Kavşağında bir süre oturma eylemi yapan tutuklu yakınları, daha sonra Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY- DER) binasına doğru yürüyüşe geçti. TUAY-DER binası önüne gelen tutuklu aileleri adına Kudret Eryılmaz açıklama yaptı. Eryılmaz, "Çocuklarımızın ölmesine müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum; adalet ve hukuktan bahsediyorsun, nerede adalet, hukuk?" dedi. 

Açıklamanın ardından tutuklu yakınları eylemini sonlandırdı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar