Atık kağıt işçisinin çekçek arabası çöp konteynırına atıldı: Yazık günah

Atık kağıt işçisinin çekçek arabası çöp konteynırına atıldı: Yazık günah
Atık kağıt işlerinin binbir emekle topladığı geri dönüşüm malzemelerine belediyeler tarafından el konuluyor.

Yağmur Kaya


ARTI GERÇEK- Atık kağıt depolarına yönelik müdahaleler devam ediyor. Tuzla da belediyeye ait bir iş makinesi bir atık kağıt işçisinin çekçek arabasına alarak çöp konteynerına atıyor. 

Videoyu çeken işçilerden biri, "Şu an Tuzla'da işten gelen bir işçinin... Yazık günah ya! Diyecek söz bulamıyorum. Hiçbir şey konuşmak istemiyorum; kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir nokta" sözleriyle tepkilerini dile getiriyor. 

 

3 KİŞİ İFADELERİ ALINMADAN TUTUKLANDI

İstanbul Valiliği'nin kararıyla geçtiğimiz haftalarda Ümraniye ve Bakırköy ilçelerinde 100 yakın atık kağıt depolarına baskın düzenlenmiş, 240 kağıt toplayıcısına cezai işlem uygulanmıştı. Geçtiğimiz gün ise yine Çekmeköy ilçesine yüzlerce çevik kuvvet polisleri ve belediye ekiplerince atık kağıt depolarına müdahale edilmiş, müdahele sırasında 3 kişi gözaltına alınarak Savcılıktaki ifadeleri alınmadan tutuklanmıştı. Aynı gece depolara baskın düzenlenmiş ve 200 göçmen olduğu belirtilen kişi gözaltına alınmıştı. 

Öte yandan geçimini kağıt toplayarak sağlayan atık kağıt işçilerinin çöpten topladığı geri dönüşüm malzemelerine belediyeler tarafından el konulması dikkat çeken uygulamalardan biri. 

SORUN GÖÇMENLER İSE NEDEN HERKES CEZALANDIRILIYOR

İstanbul Valiliği uygulamanın nedenleri arasında huzur ve güncelliği sağlanmak, haksız kazanç, çevre kirliliği  göçmenlerin atık toplama işinde çalışmasını öne sürerek uygulamanın gerçekleştiğini belirtmişti. Atık kağıt işleri ise Valiliğin aldığı bu karara şu sözlerle tepki göstermişti: "Eğer sorun göçmelerse niçin tüm çalışanlar cezalandırılıyor?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar