Sürgün edildi: 'Atilla Taş'la ne alıp veremediğiniz var?'

Sürgün edildi: 'Atilla Taş'la ne alıp veremediğiniz var?'
Denetimli serbestlik başvurusunda bulunan Atilla Taş'ın bu talebine yanıt verilmezken, Kocaeli Açık Cezaevi'ne sevk edilmesine karar verildi.

'FETÖ medya yapılanması' iddiasıyla açılan dava kapsamında tutuklanarak 14 ay cezaevinde kalan ve tahliye edildikten sonra cezası onanınca yeniden tutuklanan Atilla Taş, 9 Kasım'dan bu yana Silivri Cezaevi'nde bulunuyordu. Atilla Taş'ın Kocaeli Açık Cezaevi'ne sevkine karar verildiği öğrenildi.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya hesabından, Atilla Taş hakkında denetimli serbestlik talebiyle dilekçe verdiklerini ancak dilekçeye bir yanıt gelmeden Taş hakkında Kocaeli Açık Cezaevi'ne gönderilme kararı verildiğini duyurdu.

'ATİLLA TAŞ’LA NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR?'

Yaman Akdeniz, Twitter hesabından konuya ilişkin şu mesajları paylaştı:

"Atilla Taş'la ne alıp veremediğiniz var? Denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmesi için Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçen Çarşamba dilekçe verdik ve daha itiraz değerlendirilmeden Atilla Taş'ı bugün Kocaeli Açık Cezaevine göndermeye karar verdiler.

DOĞUM GÜNÜNDE SEVK KARARI

Bugün Atilla Taş'ın doğum günü. Doğum gününde apar topar Silivri’den Kocaeli Açık Cezaevine sevk ediliyor. Hem de tahliyesi için yaptığımız itirazlar karara bağlanmadan. Atilla'nın Kocaeli'ne sevk talimatını kim verdi?

HUKUKEN BİR AÇIKLAMASI YOK

Atilla Taş zaten Silivri Açık Cezaevi'ndeydi, başka bir açık cezaevine nakledilmesinin hukuken bir açıklaması yok. Kaldı ki derhal tahliye edilmesi için hukuki süreçler devam ederken Kocaeli'ne sevk edildi. Tüm Atilla Taş sürecini hukuken açıklamak mümkün değil." 

TAHLİYE EDİLDİKLERİ GÜN YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

30 Ağustos 2016'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında gazeteciler ve akademisyenlerin bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, gözaltına alınan isimlerden 27'si 3 Eylül 2016'da tutuklanmıştı. Aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da bulunduğu 26'sı tutuklu 29 sanıktan 21'i hakkında 31 Mart 2017'de tahliye kararı verilmiş, ancak aynı gün çıkartılan yeni yakalama ve gözaltı kararlarıyla sanıkların hiçbiri serbest bırakılmamıştı.

BERAAT KARARI VERENLER AÇIĞA ALINDI

21 sanık hakkında beraat karar veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimleri İbrahim Lorasdağı, Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim 3 Nisan 2017'de açığa alınmıştı.

'FETÖ medya yapılanması' iddiasıyla açılan davada 29 kişi 'örgüt üyeliği' ve 'darbeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılanmıştı. Gazetecilere, 'örgüt üyeliği' ve 'darbeye teşebbüs' suçlamasıyla İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış ve 24 Ekim 2017'de 23 sanık, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 aydan 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. 'Örgüte yardım etmek' suçu kapsamında Atilla Taş 3 yıl 1 ay 15 gün, Murat Aksoy ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 1 yıl 1 ay 21 gün cezaevinde kalan Taş ve Aksoy 24 Ekim 2017’de tahliye edilmişlerdi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 Mart 2018 tarihinde görülen karar duruşmasında ise Atilla Taş'a 3 yıl 1 ay 15 gün, Murat Aksoy'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti. Atilla Taş ve Murat Aksoy'un hapis cezaları beş yıldan az olduğu için dosyaları Yargıtay'a taşınamamıştı. Cezası onanan şarkıcı Atilla Taş, 9 Kasım'da tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar