İngiliz takımlarının Avrupa Süper Ligi'nden çekilmesinin ardından proje askıya alındı

İngiliz takımlarının Avrupa Süper Ligi'nden çekilmesinin ardından proje askıya alındı
12 takımın kurucu üye olarak başlattığı Avrupa Süper Ligi projesinde deprem.

Avrupa Süper Ligi'nin kurucu 12 kulübü arasında yapılan toplantı sona erdi. Toplantı sonucunda Barcelona ve Atletico Madrid, projede kalma kararı aldı.

Manchester City, İngiliz kulüpler arasında Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıklayan ilk kulüp olurken, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham ve Chelsea ligden çekildiğini açıkladı.  

Avrupa Süper Ligi projesinde arka arkaya yaşanan çekilme haberleri sonrası Sky Italia'nın haberine göre Avrupa Süper Ligi projesi askıya alındı.

MANCHESTER CITY’DEN RESMİ AÇIKLAMA: GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

İngiltere Premier Lig ekiplerinden ve Avrupa Süper Ligi’nin kurucu üyelerinden Manchester City de, internet sitesinden yaptığı açıklama ile organizasyondan çekilmek için resmi işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

LIVERPOOL FORMASI GİYEN OYUNCULARDAN ORTAK BİLDİRİ

Bir diğer İngiliz ekibi Liverpool’da forma giyen oyuncular da Avrupa Süper Ligi’ne karşı ortak bir bildiri yayımladı. Futbolcular, Avrupa Süper Ligi’ni istemediklerini ve bunun gerçekleşmemesini umduklarını vurguladı.

İngiliz basınına yansıyan haberlerde de, Avrupa Süper Ligi'nin kurucu 12 üyesinden biri olan Chelsea futbol takımının ligden çekilmek için belgeleri hazırlamaya başladığı iddia edildi.

Ayrıca, Manchester United'ın yönetim kurulu başkanı Ed Woodward, Avrupa Süper Ligi sürecinde yaşananlardan dolayı Manchester United'daki görevlerinden istifa etti.

Juventus Başkanı Andrea Agnelli de görevinden istifa etmeye karar verdi. Avrupa Süper Ligi kararı alan kulüplerde deprem devam ediyor. 

Juventus Başkanı Andrea Agnelli de görevinden istifa etmeye karar verdi.

İndependent gazetesinden Miguel Delaney'in iddiasına göre Real Madrid Başkanı ve Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına öncülük eden Florentino Perez'in de istifa etmesi için baskı kuruluyor. Perez'in de bu gece istifa etmesi bekleniyor. 

'KUKLALARIYIZ'

Real Madrid ve Almanya Milli Takımı'nın yıldızı Toni Kroos ise konuya ilişkin,  "Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası ve Uluslar Ligi birinci sınıf turnuvalardır. Süper Lig hakkında ise ne yazık ki buna biz oyuncular karar veremiyoruz. Sahada oynayan biziz ama kararı veren biz değiliz. Biz, FIFA ve UEFA'nın kuklalarıyız" ifadelerini kullandı. 

Liverpool forması giyen futbolcular ise ortak metin yayınlayarak Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduklarını belirttiler. Liverpool oyuncuları, "Sevmedik ve gerçekleşmesini istemiyoruz. Bu bizim ortak görüşümüz. Kulübe ve taraftara olan bağlılığımız mutlaktır ve koşulsuzdur. Asla yalnız yürümeyeceksiniz" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar