Avukata OHAL uygulaması: Duruşmadan men edildi

Avukata OHAL uygulaması: Duruşmadan men edildi
Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, Tamer Doğan’ın Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, Hatice Göz ve Mithatcan Türetken’in avukatlığını yapmasını yasakladı.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, Tamer Doğan’ın müvekkilleri Avusturyalı gazeteci Max Zirngast ile Hatice Göz ve Mithatcan Türetken’e avukatlık yapmasını 1 yıl süre ile yasakladı. 

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin gerekçeli kararında "İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2016/189 esas sayılı dosyasında kovuşturma bulunması nedeniyle CMK 15/4 maddesi gereği 1 yıl süre ile müdafilik veya vekillik görevini üstlenmesini yasakladı" ifadelerine yer verildi. 

"MEN KARARININ NEDENİ DOSYANIN BOMBOŞ OLMASI"

Karara ilişkin twitter hesabından açıklama yapan Tamer Doğan şunları yazdı: "Henüz vekaletname sunmadığım, savcılık ifadesi veya sulh ceza hakimliği sorgusuna katılamadığım, müvekkillerim #MaxZirngast#HaticeGöz ve #MithatcanTüretken’in tutuklu olarak yargılandığı gizli bir dosyadan men edildim. Böylece müvekkillerimizin savunma hakları kısıtlanmış oldu."

"Kararda bahsi geçen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığımız dosya @ohpistanbul üyelerine yönelik yine benzeri bir komplo ile açılmış olan davadır. Aynı şekilde avukatlık pratiğimizi yargıladıkları tezgahı dayanak yaparak avukatlığımız engelleniyor."

"Yasaklama kararının tarihi 18.09.2018 yani müvekkillerimizin gözaltındaki 7. günü, yani müvekkilleri Ankara TEM'de ziyaret edip #MaxZirngast'a yapılan yasak sorgu ve müvekkillerin hücrelerine IŞİD Çetesi şüphelilerinin konulmasını ifşa ettiğimizin hemen ertesi."

"TEM Şube polisleri bizleri dosyalardan yasaklamaya bayılıyor. Başka türlü işkence, kötü muamele, psikolojik baskı, çıkar vaadi, ajanlaştırma, yasak sorgu, aleyhte beyanda bulunmaya zorlama, sahte delil yaratma ve daha nice hukuksuzluk çok zorlaşıyor."

"Avukatlıktan men kararını almalarının nedeni dosyanın BOMBOŞ olması, @toplmsalozgrlk'ün partileşme sürecini kriminalize etme, açık faaliyetleri illegal bir örgütün uzantısı, arka bahçesi gibi gösterme çabasını ve bunun bir "rehin alma/gözdağı" operasyonu olduğunu ifşa etmemizdir."

"Şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim" zihniyetiyle verilen 'avukatlıktan men' kararına karşı, yarın itiraz dilekçemizi sunacağız. Devrimci avukatları tutuklayarak, yasaklayarak, öldürerek, yerlerde sürükleyerek baş edemeyecekler." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar