Viyana Büyükelçisi Ceyhun, Yeşiller Partisi milletvekili Berivan Aslan'ı yok saydı

Viyana Büyükelçisi Ceyhun, Yeşiller Partisi milletvekili Berivan Aslan'ı yok saydı
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Kürt siyasetçi Berivan Aslan'ı yok saydı. Aslan, 'diplomasi sıkandalı' dedi.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun katıldığı bir televizyon programında Türkiye kökenli siyasetçiler sayılırken Yeşiller Partisi milletvekili Berivan Aslan’ı yok saydı.

Sunucunun Viyana Eyalet Meclisi’ne giren siyasetçilerin sayısını dört olarak belirtmesine rağmen Büyükelçi Ceyhun, ‘üç kişi var’ demekte ısrar etti.

Avusturya Günlüğü isimli sosyal medya sayfasında Gündem Özel isimli programda Adil Elmas'ın sorularını yanıtlayan Ceyhun, Berivan Aslan'ı Türkiyeliler arasında saymadı.

Büyükelçi ve sunucu Elmas arasındaki konuşma şu şekilde gerçekleşti:

Elmas: Meclis üyesi geçtiğimiz salı günü aralarında Aslıhan Bozatemur’un da olduğu toplam yüzde meclis üyesiyle yemin ederek görevlerine başladılar.

Ceyhun: Üçte Türk kökenli

Elmas: Toplam dört.

Ceyhun: Bir tanesi biz pek kendisinden saymadığı için girmek istemiyorum o konuya ama... En azından üç tane kendini Türkiye kökenli olarak tanımlayan isim de var, doğru.

‘BİR DİPLOMATIN AYRIMCI DİL KULLANMASI UTANÇ VERİCİ’

Berivan Aslan ise Ceyhun’un tutumunu utanç verici olarak değerlendirerek sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Aslan paylaşımında,  "Bir diplomasi skandalı daha: Bir röportajda, sunucu "4 tane Türkiye kökenli seçildi "demesinden rahatsız olan Avusturya büyükelçisi Ozan Ceyhun sunucuyu defalarca düzeltip: "Üç" diyor ve bir milletvekilinden, benden "öbürü", diye bahsediyor. Bir diplomatın ayrımcı dil kullanması utanç verici" dedi.

Aslan kimsenin kökenini elinden alamayacağını kaydederek, "Hiç kimse ve hiç bir devlet, bir insanın geldiği coğrafyayı ve kökenini elinden alamaz. Bu hak herkesin temel hakkıdır. Ne olursa olsun, mezhebi, kimliği, görüşü ne olursa olsun, kimse bu hakkı elimizden alamaz" ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisin’de siyaset yürüten Aslan, Orta Avrupa ve Avusturyada, Ulusal Parlamentoya giren ilk Kürt milletvekiliydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar