Emre Gruda: Hepimizin annesi aramızdan ayrıldı

Emre Gruda: Hepimizin annesi aramızdan ayrıldı
Bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam eden tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda 74 yaşında hayatını kaybetti. Açıklama hastane ve torunundan geldi.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, 74 yaşında tedavi gördüğü hastenede hayatını kaybetti. Sanatçının vefatıyla ilgili Kağıthane Derindere Hastanesi'nden ve torunu Emre Gruda'dan açıklama geldi.

HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Tüm Türkiye’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun" diyen Ayşen Gruda’nın hekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu; "Türk Sinema ve Tiyatrosunun Duayen sanatçılarından Sevgili Ayşen Gruda, Derindere Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 23.01.2019 Çarşamba günü saat 13.45’te vefat etmiştir. Pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır hastanemizde dünyadaki en güncel tıbbı tedaviler ile takip edilen, Türk sinema ve tiyatrosunun duayen ismi Ayşen Gruda’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.Çocuğundan yaşlısına hayatımızın her anında; anılarımızın içerisinde yer bulan, yaptığı her işle adını tekrar tekrar gönlümüze yazdıran, sahnenin ‘Deli Kadın’ı hikayesini yeni dünyasında anlatmak üzere aramızdan ayrıldı.

Yoğun bakımda devam eden tedavisi boyunca son ana kadar en iyi şekilde bakımını sağlamak adına tüm çalışanlarımızla gönülden destek olduğumuz, yeniden tanıdığımız ve tanıdıkça yeniden hayran olduğumuz sevgili Ayşen Gruda’nın ardından bizi tek sevindiren, süreç boyunca hiçbir ağrı hissetmeden aramızdan ayrılmış olması. Tüm Türkiye’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun" açıklamasında bulundu.

İLGİLİ HABER: 'GÜLDÜRMEYİ ÇOK İYİ BİLİRDİ'

'HEPİMİZİN ANNESİ ARAMIZDAN AYRILDI'

Ayşen Gruda'nın torunu Emre Gruda ise" Benim anneannem, hepimizin annesi; aramızdan ayrıldı. Pek çok nesle, pek çok güzel şeyi anlatmış bir insan. "Türk halkı beni nasıl gömeceğini bilir" derdi. Cuma günü öğle namazına müteakiben Zincirlikuyu Camii’nde yapacağız. Yoğun bakımda konuştuğumuz oldu. Tabi ki durumu çok çok iyi değildi, ancak bilinci açıktı. Hiç acı çekmedi. Bütün hastane personeline çok teşekkür ederim. Geçmişten bahsettik, güzel şeylerden muhabbet ettik. Her zaman güçlü durmak hakkında konuştuk. Zaten güçlü bir kadındı, gerçek bir sanatçıydı, ondan çok şey öğrendim, ona çok şey borçluyum. Türk halkının başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

AYŞEN GRUDA KİMDİR?

Ayşen Gruda, 22 Ağustos 1944 tarihinde Erman Ailesi’nin ortanca kızı olarak İstanbul'da doğdu. Babası kara tren makinistiydi. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı.

Ayşen Gruda, Tevfik Bilge’nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. İlk rolü 1962 yılında "Kongre Eğleniyor" adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.

Ayşen Erman, Ankara Meydan Sahnesi’nde tiyatro oyuncusu Yılmaz Gruda ile tanışıp evlendi.  Uzun süren evliliğinden kızı Elvan doğdu. Yımaz Gruda'dan boşansalar da Gruda adını kullanmaya devam etti. 
Ayşen Gruda daha sonra yakın dostu Adile Naşit’le birlikte, Ertem Eğilmez filmlerinin çekirdek kadrosunda yer aldı.

Ayşen Gruda, "Mum Söndü", "Deve Kuşu Kabare", "Hababam Sınıfı Müzikali", "Yedi Kocalı Hürmüz" gibi ve müzikallerde yer aldı. Tiyatronun yanı sıra da birçok televizyon programında skeçlerde ve dizilerde oyunculuk yaptı. Sinemada "Tosun Paşa", "Süt Kardeşler", "Şabanoğlu Şaban", "Hababam Sınıfı", "Neşeli Günler" gibi birçok klasikleşmiş Türkiye sineması örneklerinde oynadı.

Gruda tiyatro ve sinemadaki rolleriyle çok sayıda ödülün de sahibi oldu. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar