Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter yaşamını yitirdi

Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter yaşamını yitirdi
Somalı madencilerin hak mücadelesine önderlik yapan Tahir Çetin ve Ali Faik İnter trafik kazasında yaşamını yitirdi.

ARTI GERÇEK- Somalı madencilerin tazminat mücadelesinde önderlik yapan Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter, Ankara'daki yürüyüşten dönerken trafik kazasında hayatını kaybetti.

Soma'daki 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından yıllardır mücadele veren iki maden işçisi Ankara'da yürüttükleri mücadelenin ardından dönüş yolunda yaşamını yitirdi.

CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar ve CHP Soma İlçe Başkanı Levent İlbensoy, Artı Gerçek'e, Çetin ve İnter'in Soma ilçe girişinde Bakır Mahallesi mevkiindeki benzinlik inşaatının dolgusunun bulunduğu alanda sabah 04.00- 04.30 sularında seyir halindeyken araçlarının yoldan hafif şekilde toprağa geçtiği, toprağın aracı kaydırması sonucu takla attığı ve iki Maden emekçisinin olay yerinde yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Bağımsız Maden İş’in sosyal medya hesabından yapılan kısa açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Acımız çok büyük! Öfkemiz çok büyük! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, herşeyimiz Tahir Çetin'i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik'imizi kaybettik.

İnter'in cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip Soma Mezarlığı'na defnedilecek. Çetin ise yarın İzrmir Kınık'ta toprağa verilecek.Çetin'in cenazesinin cumartesi günü defnedileceği öğrenildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar