Bayram öncesi otobüs ve uçak biletlerine zam

Bayram öncesi otobüs ve uçak biletlerine zam
Biletler belirlenen tavan fiyatın üzerine çıktı.

Kademeli normalleşmenin ardından Kurban Bayramı yaklaşırken uçak ve otobüs biletlerinin fiyatı artışa geçti. Uçak 450 TL olarak belirlenen tavan fiyatı aştı.

Uçaklarda tek yön ekonomi sınıfı bir bilet 514 TL’ye çıktı. Aktarmalı seferde ise  875 lirayı buluyor. Kapasite sınırı nedeniyle iki katına çıkan otobüs biletleri de kalkan yasağa rağmen değişmedi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar seyahat planlarını yapmaya başladı. Bu yıl bayram arifesinin 19 Temmuz Pazartesi günü başlaması nedeniyle 16 Temmuz Cuma günü bayram trafiği de başlıyor. Ancak bu tarihte hem uçak hem de otobüs bilet fiyatlarının da yükseldiği görüldü.

İstanbul çıkışlı, ekonomi sınıfı, tek sefer uçuşlarda bilet fiyatları 380-400 TL'den başlarken fiyat, 514 liraya kadar yükseliyor. Bu fiyat aktarmalı ekonomi sınıfı uçuşlarda 875 TL'yi buluyor. Pandemi nedeniyle yüzde 50 kapasite sınırı getirilen ve bu nedenle otobüs bilet fiyatlarını artıran otobüs firmalarına 1 Temmuz itibarıyla bu sınırlama kalkıyor. Ancak kalkan sınıra rağmen otobüs firmalarının bilet fiyatlarını aynı kaldı.

Öne Çıkanlar