Bêgerd Talabanî: Türkiye'nin saldırıları nedeniyle bağların bakımı yapılamıyor

Bêgerd Talabanî: Türkiye'nin saldırıları nedeniyle bağların bakımı yapılamıyor
Federe Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Bêgerd Talabanî, Türkiye'nin askeri operasyonlarının çiftçilerin tarla, bağ ve bahçelerinde büyük zarara yol açtığını açıkladı.

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik 23 Nisan’da başlattığı operasyon sonucu yaşanan sivil can kayıpları ile birlikte bölgede yaşayan yurttaşlara ait bağ, bahçe ve tarlaların büyük zarar gördüğü ve bu nedenle Duhok ve Behdînan alanlarındaki onlarca köyün boşaltılmak zorunda kalındığı belirtiliyor.

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Bêgerd Talabanî, Türkiye’nin bölgeye yönelik devam eden saldırıları ile çiftçilerin tarla, bağ ve bahçelerine büyük zarara yol açtığını ifade etti.

Rojnews'e konuşan Bêgerd Talabani, " Türkiye’nin saldırıları nedeniyle bazı bölgelerde bağların bakımı yapılamıyor veya zarar görmüş durumda. Bu konuda çok endişeliyiz. Bu konuyu Bölgesel Hükümetle görüştük ve Irak'ın Türkiye ile resmi olarak görüşmesi gerekiyor" dedi.

Irak Tarım Bakanlığı'na konuyla ilgili tutumlarını aktardıklarını paylaşan Talabani, "Türkiye sınır bölgelerinde ağaçları keserek, çiftçi bahçelerine ve bağlarına saldırarak bölgeye büyük zarar ve tahribat verdi. Bölge Hükümetiyle de bu konuyu görüştük. Bu konu Irak'ın egemenliği ile ilgili. Ayrıca Türkiye’yle resmi olarak görüşüp bu sorunları çözmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Talabani, Türkiye’nin saldırılarından zarar gören çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu çiftçiler masumdur, Türkiye’nin saldırıları sonucunda maddi ve manevi kayıplar vermişlerdir. Irak hükümetini, bu çiftçilere tazminat ödenmesi için Türk hükümetiyle görüşüp yasal işlemler başlatmaya çağırıyoruz." 

Öne Çıkanlar