Bekleyişin 365'inci gününde, Şenyaşar ailesinden Urfa Adliyesi önüne davet

Bekleyişin 365'inci gününde, Şenyaşar ailesinden Urfa Adliyesi önüne davet
Urfa Adliyesi önünde 365 gündür kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, eylemlerinin yıldönümü nedeniyle yarın herkesi adliye binası önüne çağırdı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 365'inci gününde. Şenyaşar ailesi yarın nöbetlerinin yıl dönümü olması nedeniyle sanal medya hesaplarından yazılı açıklama yayımlayarak, dayanışmaya davet etti. "Adalet nöbeti eylemine destek çağrısı" başlığıyla yapılan açıklamada şunlar yer aldı:
 
"14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ailemizin işlettiği dükkana seçim çalışması adı altında AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve akrabalarının gelişi sonrasında Yıldız ailesi üyeleri tarafından saldırıya uğradık. Dükkan içinde bulunan kardeşlerimiz yapılan saldırı sonucunda ağır yaralar aldılar. Ancak saldırı sadece dükkan ve dükkanda bulunan aile üyelerimiz ile sınırlı kalmadı. Tedavi edilmek amacıyla sağlık görevlileri ve kolluk iştirakiyle Suruç Devlet Hastanesine götürüldüler ve saldırı hastane içerisinde devam etti.
 
Babamız Esvet Şenyaşar çocuklarının akıbetini öğrenmek için sağ olarak girdiği hastaneden yangın tüpleriyle ve serum askılıklarıyla saldırılarak katledilmiş bedeni çıkartıldı. Yapılan saldırı yargı önünde dükkanda yapılan saldırı ve hastane içerisinde yapılan saldırı olarak sınırlandırılmış şekilde ele alındı. Saldırının hastane boyutu için başlatılan hukuki süreç sadece soruşturma ve soruşturma için alınan gizlilik kararı ile devam etmekte. Bizler bugüne kadar babamızın ölümüne sebep olanların belirlenmesi ancak haklarında hiçbir işlem yapılmaması gerçeği ile yaşamak zorunda bırakıldık.
 
ADALET MÜCADELESİNDE ISRAR EDİYORUZ
 
Soruşturma boyunca yapılan saldırının insanlığa karşı işlenmiş olduğu gerçeği gözetilmedi. Birden fazla failin birlikte gerçekleştirdiği saldırıda faillerin tespit edilmesine rağmen hiçbir ifade alma işlemi veya başka bir hukuki işlem yapılmadı. Soruşturma kapsamında sadece failler değil hastane içinden çalınan güvenlik kameralarının kimler tarafından ve nasıl çalındığına ilişkin bir araştırma yapılmadı. Bütün bunlara rağmen soruşturma dosyası için verilen gizlilik kararının sürdürülmesine yönelik yaptığımız itirazlarımız ise dikkate alınmadı. Babamızın saldırı sonucunda katledilmesi faili meçhul bir olay olarak nitelendirilmeye çalışıyor ve biz her gün faili meçhul karşın adalet mücadelemizde ısrar ediyoruz.
 
Yargı önünde gizlenmeye çalışılan bir katliamın, gizli tutulmaya ve susturulmaya çalışılan mağdurları olarak adaletin gün yüzüne çıkarılmasını istiyoruz. Geç gelen adaletin, adalet olmadığını biliyoruz.
 
BASKILARA MARUZ KALDIK
 
Ailesi olarak 9 Mart 2021 tarihinde Şanlıurfa Adalet sarayı önünde ‘Şenyaşar ailesi için adalet’ çağrısı ile adalet nöbetimiz başlattık. Bugüne kadar adliye önünde ısrarla sürdürdüğümüz adalet nöbetinde defalarca kez gerekçe bildirilmeksizin gözaltına alındık, engellemelere ve baskılara maruz kaldık. Ancak biliyoruz ki bu mücadeleyi sürdürmezsek erişmek istediğimiz adalete hiçbir zaman kavuşamayacağız. Bu sebeple ısrarla anlatmaktan vazgeçmediğimiz ve günlerce sürdürdüğümüz nöbet, adaletin yokluğunda zalimlerin kayıtsızca yaşamalarının ifşasıdır.
 
TALEBİMİZİN TAKİPÇİSİ OLUN
 
Adalet olmadığı sürece yaşamın devam etmediğinin bilincinde olan her insanın en temel talep olan adalet isteğine karşı kayıtsız kalmayacağını biliyoruz. Adalet nöbetimizin 1. Yılının dolması sebebiyle destek çağrısında bulunuyoruz. STK, DKÖ, TTB TBB, Barolar ve insan haklarına duyarlı kamuoyunu adalet talebimizin takipçisi olmaya davet ediyoruz." (MA)
 

Öne Çıkanlar