'Bergen’, Arap sinema salonlarında zirveye oturdu

'Bergen’, Arap sinema salonlarında zirveye oturdu
Film, birçok Arap ülkesinde gişe rekorları kırdı. Ayrıca 'Bergen', sinema salonları yeniden açıldıktan sonra Suudi Arabistan'da gösterilen ilk Türk filmi.

'Acıların kadını’ lakaplı şarkıcı Bergen’in hayatını anlatan Bergen filmi, bölgede son yıllarda gösterime giren en başarılı Türk filmi olarak değerlendiriliyor. Film birçok Arap ülkesinde gişe rekorları kırıyor.

Variety’nin haberine göre Türkiye’deki sinema salonlarında 10 milyon doların üzerinde hasılat elde eden film şimdi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Lübnan ve Umman’da gişe rekorları kırıyor.

Film bu bölgelerde 16 Haziran’da gösterime girmesinden bu yana 300 binin üzerinde bilet satıldı ve 4,8 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.

Bilet satışları filmin açılış haftasında düşük olsa da üçüncü haftasından sonra yükselişe geçti ve gişe başarısı artmaya devam etti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE DİKKAT ÇEKİLDİ

Variety filmin Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden resmi olarak ayrılmasının ardından hükümetin kadın cinayeti faillerine karşı hoşgörüsü konusunda tartışmalara yol açtığını ve farkındalığı artırdığını yazdı. Haberde Birleşmiş Milletler raporuna göre Arap kadınlarının yüzde 37’sinin şiddete maruz kalmasının filmin sürpriz başarısının göstergesi olabileceği belirtildi.

Filmin Dubai merkezli dağıtımcısı Vox Sinemaları Bergen’in bölgede son yıllarda gösterime giren en başarılı Türk filmi olduğunu belirtti. Ayrıca uzun süren yasağın ardından 2018’de yeniden sinema salonlarının açıldığı Suudi Arabistan’da gösterilen ilk Türk filmi olmasıyla da tarihe geçtiği ifade edildi.

Bergen, eski eşi Halis Serbest tarafından yüzüne kezzap dökülerek yakılmış, ardından 1989’da öldürmüştü.

 Şarkıcıyı Farah Zeynep Abdullah'ın canlandırdığı filmin yönetmenliğini ise Caner Alper ve Mehmet Binay üstlenmişti.

 

Öne Çıkanlar