Beşiktaş Partizan karşısında avantaj arıyor

Beşiktaş Partizan karşısında avantaj arıyor
Partizan Stadyumu'nda oynanacak maçta Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Ivan Kruzliak düdük çalacak.

UEFA Avrupa Ligi’ne 2. Tur’da başlayan ve sırasıyla Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn ve Avusturya ekibi LASK Linz’i eleyerek Play-Off Turu’na yükselen Beşiktaş, gruplarda kalmak için son engel olan Partizan'la karşılaşacak. 

Gruplarda mücadele edebilmek için son aşama olan play-off turuna çıkacak olan Beşiktaş, ilk maçını deplasmanda, ikinci maçını ise İstanbul'da oynayacak. Siyah beyazlılar, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak İstanbul'da oynayacağı ikinci maça avantajlı çıkmak istiyor.

YAYINCI KURULUŞ BELLİ DEĞİL

Partizan - Beşiktaş karşılaşması 23 Ağustos Çarşamba günü saat 21.30'da başlayacak. Siyah beyazlıların, Partizan’ın konuğu olacağı karşılaşma öncesi yayıncı kuruluş yine belli değil. Avrupa Ligi üçüncü ön eleme maçında Avusturya’da oynanan LASK Linz mücadelesinde de maç gününe kadar yayın belli değildi. Karşılaşmanın başlamasına 3 saat kala TRT devreye girdi ve mücadele TRT 1’den verildi. Şimdi herkes bu akşam yayın konusunda neler yaşanacağını merakla bekliyor.

MUHTEMEL 11'LER

Partizan: Stojkovic, Valiente, Markovic, Zdjelar, Miletic, Jankovic, Miletic, Kosovic, Pantic, Zakaric, Gomes

Beşiktaş: Tolga, G.Gönül, Pepe, Vida, Caner, Quaresma, Tolgay, Medel, Adriano, Oğuzhan, Larin

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın Sırbistan temsilcisi Partizan’a konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 209. maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 208 maçından 80 kez kazandı. 84 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Beşiktaş, 44 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 275 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 296 gol gördü.

SLOVAK HAKEM YÖNETECEK

Partizan Stadyumu'nda oynanacak maçta Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Ivan Kruzliak düdük çalacak. Kruzliak'ın yardımcılıklarını Tomas Somolani ve Branislav Hancko üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Filip Glova olacak.

TARAFTAR DEPLASMANA GİDEMİYOR

Beşiktaş bir süredir Avrupa’daki deplasmanlara seyirci götürmeme kararını Partizan karşılaşmasında da uygulayacak. Sırbistan’daki mücadelede Siyah-Beyazlı kulübün misafir tribünüyle ilgili olarak bir bilet satışı ya da herhangi başka bir girişimi olmadı. Yani bu akşam gurbetçilerimiz ya da Kara Kartal’ın taraftarları, kendi imkanlarıyla bilet almaları halinde mücadeleyi tribünden takip edebilecek.

6 EKSİK VAR

Temsilcimiz Beşiktaş’ta bu akşam 3 önemli eksik olacak. Teknik direktör Şenol Güneş, arka adalesinde ağrı olan Ryan Babel’in yanı sıra BB Erzurumspor maçında sakatlanan Jeremain Lens ile birlikte kırmızı kart cezalısı Alvaro Negredo’dan faydalanamayacak. Ayrıca UEFA listesinde yer almayan Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ile Atiba Hutchinson da, Sırbistan’daki mücadelede forma giyemeyecek. (SPOR SERVİSİ)

Öne Çıkanlar