Bir AKP’li belediyede daha ekmekte indirim kuponu uygulaması başladı

Bir AKP’li belediyede daha ekmekte indirim kuponu uygulaması başladı
Antep Büyükşehir Belediyesi'nden sonra İstanbul'da AKP'li Bahçelievler Belediyesi'nin de ekmekte indirim kuponu uygulaması gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Antep Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ekmekte indirim kuponu uygulamasına AKP’li Bahçelievler Belediyesi’de katıldı. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in sosyal medya hesabından sosyal yardım kuponu paylaşmasıyla uygulama duyuldu. CHP’li Çelik, "Ak Parti vatandaşı bir ekmek kuponuna muhtaç etmiş durumda. Ak Partili Bahçelievler Belediyesi Başkanı da kendi ismini büyük puntolarla kupona yazarak, sanki bir lütufmuş gibi o kuponu vatandaşlara dağıtıyor" ifadesini kullandı.

‘AK PARTİ VATANDAŞI BİR EKMEK KUPONUNA MUHTAÇ ETMİŞ DURUMDA’

Sözcü’de yer alan habere göre CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in sosyal medya hesabından paylaştığı sosyal yardım kuponunda Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın isminin olduğu ve ekmek görsellerinin yanında 1 adet yazdığı görüldü. CHP’li Çelik, "Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin sebebi mevcut siyasi iktidar ve mevcut cumhurbaşkanlığı sistemi. Mevcut siyasi iktidar da Ak Partili. Ak Parti vatandaşı bir ekmek kuponuna muhtaç etmiş durumda. Ak Partili Bahçelievler Belediyesi Başkanı da kendi ismini büyük puntolarla kupona yazarak, sanki bir lütufmuş gibi o kuponu vatandaşlara dağıtıyor. Biz sosyal yardım yapılmasına karşı değiliz. Mutlaka bu zor zamanlarda belediyeler, yerel yönetimler sosyal yardım yapmalı. Fakat bunu bir felsefeyle yapmalı. Yani bir elin verdiğini, öbür elin görmeyecek şekilde yapmalı. Burada tamamen bir promosyon belediyeciliği, reklam belediyeciliği yapılıyor." dedi.

‘İNSANLAR BİR KURU EKMEĞE MUHTAÇ OLMUŞ’

Ülkenin ekonomik olarak içinde bulunduğu durumu içler acısı olarak değerlendiren Çelik, "Burada sorgulanması gereken temel konu şu; vatandaşın bir kuru ekmeğe muhtaç edilmesini, sanki yerel yönetimler, belediye çalışmasıymış gibi lanse edilmesi gerçekten çok rahatsız edici. Bu anlayıştan bir an önce ülkenin kurtulması gerekiyor. Belediyenin bütçesi vatandaşın vergisiyle oluşuyor. Dolayısıyla vatandaşın vergisiyle kendi reklamını yapıyor. 100 yıllık cumhuriyet tarihinde bugün ekonomik olarak en problemli, en vahim durumdayız. Cumhuriyet tarihi ne yazık ki böyle bir süreç görmedi. İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç olmuş durumda. Her gün esnaf ziyareti yapıyorum. Bir karpuzu 4-5 parçaya bölerek satanlar var. Kuruyemiş dükkanlarındaki buzdolaplarının neredeyse tamamı elektrik faturaları yüzünden fişi çekilmiş durumda. Kasap dükkanlarında vatandaşlar et alamıyor. 10-20 liralık kıyma isteyen insanlar var. Durum içler acısı" şeklinde konuştu.

DAHA ÖNCE ANTEP’TE UYGULANMIŞTI

Daha önce de AKP’li Antep Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası arasında imzalanan protokolle vatandaşlar için ekmekte 1 liralık indirim kuponları hazırlanmıştı.

Öne Çıkanlar