BTK, Jinnews ve Özgürüz Radyo'ya erişimi engelledi

BTK, Jinnews ve Özgürüz Radyo'ya erişimi engelledi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Can Dündar'ın kurduğu Özgürüz Radyo'ya ve 'Kadının kalemiyle hakikatin izinde' diyerek yola çıkan Jinnews'e erişimi engelledi.

BTK, internetten yayın yapan ve gazeteci Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Özgürüz Radyo'nun sitesi ozguruz21.org adresine ve Jinnews'e erişimi engelledi.

"Kadının kalemiyle hakikatin izinde" sloganıyla 25 Eylül 2017 tarihinde yayın hayatına başlayan internet sitesi Jinnews, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bir kez daha erişime engellendi.

BTK’nin 5651 sayılı kanun kapsamında, "13/08/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-3580131 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (jinnews9.xyz) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır" denildi.

Özgürüz Radyo ise geçtiğimiz aylarda RTÜK tarafından "illegal radyo yayını" yaptığı gerekçesi ile erişime engellenmişti.

Özgürüz Radyo'nun Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, engelleme kararına ilişkin Artı Gerçek'e yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmayı hatırlattı. Erdoğan'ın "Özgürlüklerde Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirdik" sözlerine atıf yapan Dündar, "Türkiye yatırımcıların kaçtığı bir ülke olmakla kalmadı, özgürlüklerin dibe vurduğu, gazetecilerin mesleklerini yapamaz hale geldiği bir ülke haline geldi" dedi. Dündar, Özgürüz Radyo'nun engellemeler karşısında yola devam edeceğini ve tüm mecraları kullanarak yayınlarını sürdüreceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar