Pervin Buldan'dan Karadağlı'ya: Sesi kısılan kadınlara destek olacağız, bu da sana kapak olsun

Pervin Buldan'dan Karadağlı'ya: Sesi kısılan kadınlara destek olacağız, bu da sana kapak olsun
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında yaşananlara değindi ve Yalçın'a destek verdi. Başak Demirtaş'ın hedef gösterilmesinin nefret suçu olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Grup toplantısında konuştu. Toplantıya Suruç Aileleri İnisiyatifi, 10 Ekim Derneği Yöneticileri, İzmir Seyyar Satıcıları Derneği başkan ve yöneticileri, Atık Kağıt Toplama işçileri, DAD ve Ana Fatma Cemevi’nden yöneticileri, MED-DER, Konya il eşbaşkanları ve yöneticileri, Kulu ve Cihanbeyli, Ankara il ve ilçe eşbaşkanları katıldı. 

Toplantıya katılanları selamlayarak, söze başlayan Buldan, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 6’ncı yıldönümüne değinerek, başladı. Yaşamını yitiren 103 kişiyi anan Buldan, "Yine Suruç katliamında hayatını kaybeden 34 canımızı da saygıyla ve minnetle anıyorum. 10 Ekim Derneği’nden ve Suruç Aileleri İnisiyatifinden arkadaşlarımız burada, bir kez daha kendilerine hoş geldiniz diyorum. 10 Ekim’i unutmadık, unutturmayacağız. 103 insanın yüzündeki güzel gülüşü ve bizlere emanet ettikleri barış rüyasını da unutmadık, unutmayacağız. Tabii ki halklarımızın yazını kışa çevirenleri de unutmadık, unutmayacağız" dedi. 

'BU KUMPASÇILARSURUÇ VE ANKARA'NIN DA SORUMLULARIDIR'

"6-8 Ekim protestolarında çoğunluğu partililerimizden oluşan kişiler paramiliter güçler tarafından öldürüldü. 6-8 Ekim ölümlerinden partimizi sorumlu tutmak için kumpas bir dava açtılar. Bu dava devam ediyor" diyen Buldan, şunları kaydetti:

"Bu kumpasçılar Suruç ve Ankara'nın da sorumlularıdır. 10 Ekim anmasında insanların üzerine katliam sırasında olduğu gibi gaz sıktılar, insanları gözaltına aldılar. IŞİD’in lanetlenmesinden rahatsız olanlar suçüstü yakalanmıştır. O süreçte yaşananların açığa çıkması için hakikat ve adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

'ADLİ TIP, HASTA TUTUKLULARI BİLE BİLE ÖLÜME TERK EDİYOR'

Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve işkencelere de değinen Buldan, "Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve işkenceler korkunç bir boyuta ulaşmıştır" diyerek "Adli Tıp Kurumu, hasta tutukluları bile bile ölüme terk eden bir kurum haline gelmiştir. 12 Eylül'ün işkenceci ruhu bugün yeniden kendisini göstermektedir. AKP iktidarı bilsin ki; içeride ve dışarıda toplumu çökertme planınız başarıya ulaşamayacaktır. Adalet Bakanı'na da açık bir çağrı yapmak istiyorum; görevinizi yerine getirin" ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR, ÇÖPTEN GEÇİNEN İŞÇİLERİN EKMEĞİNE GÖZ DİKTİ'

Bir süredir AKP'li belediyeler tarafından geri dönüşüm işçilerine yönelik baskıya ve polis şiddetine de değinen Buldan, "AKP iktidarının katı atık toplama işini yandaş şirketlere verme derdinde" dedi.

"İktidar, çöpten geçinen işçilerin ekmeğine açıkça göz dikmiş durumdadır" diyen Buldan, şöyle devam etti:

"Otellere, tesislere çöken mafya düzeni bunlara da ilham vermiş olacak ki, mafya gibi kâğıt işçilerinin ekmeğine çökmeye çalışmaktadırlar. Neymiş efendim? Haksız kazanç varmış. Haksız kazancın da, haksız zenginleşmenin de daniskası sizin iktidarınızda vardır."

'AYAKKABI KUTULARI GİBİ PANDORA KUTUSU DA AÇILIYOR'

"Ayakkabı kutuları gibi pandora kutusu da açılıyor. Kimler var?" diyen Buldan, "Saray yapan Rönesans, Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolar krediyi ödeyip ödemediği belli olmayan Demirören, Türkiye’yi tarumar eden Cengiz, Çalık grubu da var. Hepsinin arkasında da AKP iktidarı var. Yerli ve milli kaçakçılarının kaçardığı her bir kuruş vergi, bu ülkenin insanının emeğinden, alın terinden çalınmaktadır." diye konuştu.

'KUYRUK BURADAN AVRUPA'YA GİTTİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı market alışverişinde fiyatları uygun bulduğunu hatırlatan Buldan, "Cebinde Saray bütçesiyle değil de asgari ücretle git bakalım fiyatlar uygun mu değil mi o zaman gerçeği görürsün" dedi.

Erdoğan'ın "Avrupa'da kuyruklar var, halk yiyecek bulamıyor" sözlerine de yanıt veren Buldan, şunları söyledi:

"Ortada bir kuyruk var doğru. Bu kuyruk yalan kuyruğudur. Kuyruk buradan Avrupa'ya gitti. Açlık bu ülkede, sefalet bu ülkede, çöpten ekmek toplayan insanlar bu ülkede, işsizlikten intiharlar bu ülkede, ama çıkmışlar insanların gözüne baka baka cam ekranlarından her gün yalan söylüyorlar. Sizin ne bu dünyada, ne de öbür dünyada yatacak yeriniz kalmamıştır.

'İNSANLAR SİZİ KOLTUKSUZ BIRAKACAK'

Yurtsuz bıraktığınız öğrenciler, işsiz bıraktığınız gençler, umutsuz bıraktığınız insanlar sizi koltuksuz bırakacak. Ekmeğine göz diktiğiniz geri dönüşüm işçileri sandık geldiğinde sizi dibe öyle bir gönderecek ki bir daha dönüşünüz olmayacak. O gün hızla yaklaşmaktadır."

Kabine toplantısının ardından "Suriye'de gerekeni yapacağız" diyen Erdoğan'ın açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Buldan, "Halk sizi de savaş politikanızı da artık istemiyor ve 'edi bese' diyor" dedi.

'BAŞAK DEMİRTAŞ'IN HEDEF GÖSTERİLMESİ NEFRET SUÇUDUR'

Buldan, bir haber kanalının konuğu olan Başak Demirtaş'ın hedef gösterilmesine de sert tepki gösterdi. "Yıllardır çukur kanallarında Selahattin Demirtaş hakkında edilmedik hakaret bırakılmadı" diyen Buldan, Başak Demirtaş'ın hedef gösterilmesinin 'açıkça nefret suçu' olduğunu söyledi.

"Irkçılar, kadın düşmanları yeni bir provokasyon peşindeler" diyen Buldan, Başak Demirtaş'a ve Musa Orhan hakkındaki paylaşımları nedeniyle ceza alan Ezgi Mola ile ona destek veren Farah Zeynep Abdullah'a dayanışma dileklerini iletti.

KARADAĞLI'YA: HADDİNİ AŞAN BİR ERKEK ZAT

Buldan, Altın Portakal Ödül Töreni'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi olan Nihal Yalçın ile Tamer Karadağlı arasındaki diyaloga ilişkin de konuştu. Yalçın'ı tüm kadınlar adına tebrik ettiğini söyleyen Buldan, Karadağlı ve ona destek veren sosyal medya paylaşımlarına ilişkin sert sözler söyledi:

"Altın Portakal ödül töreninde haddini aşan bir erkek zat, Nihal Yalçın’a saygısızlık yaptı. Yetinmedi, 'Demirtaş serbest bırakılmalı' dediği için Sevgili Yalçın’ı hedef göstermeye devam etti. Biz sesi kısılan kadınlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. bu da sana kapak olsun."

Öne Çıkanlar