Cezaevinde intihar iddiası: Amcamın intihar edeceğine inanmıyoruz

Cezaevinde intihar iddiası: Amcamın intihar edeceğine inanmıyoruz
Van F Tipi Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edilen Ramazan Akbaşlı’nın yeğeni Kemal Akbaşlı, 'Beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisi verildi. Hukuki olarak tüm yollara başvuracağız” dedi.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve dün akşam intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Ramazan Akbaşlı’nın (55) Van Dursun Odabaşı Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisine devam ediliyor. Hastanede bekleyen Akbaşlı’nın yeğeni Kemal Akbaşlı, amcasının beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisini doktorların kendilerine aktardığını söyledi.

‘İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUZ’

Akbaşlı dün akşam yaşanan olayı avukatın kendilerine haber vermesi ile öğrendiklerini ve hemen hastaneye gittiklerini söyledi. Akbaşlı, "Akşam saatlerinde hastaneye geldik ve herhangi bir bilgi alamadık. Sadece bize söyledikleri ‘intihar’ ettiğiydi. Ramazan amcamın intihar ettiğine inanmıyoruz. Daha Pazartesi günü kızı ve oğluyla konuştu. Durumuyla alakalı herhangi bir sıkıntısı yoktu. Üstelik daha bir hüküm giymemişti ve intihar edecek bir sebebi yoktu" dedi.

‘SAĞLIK DURUMU KRİTİK’

Tedavi gören amcasının sağlık durumunun kritik olduğuna dikkat çeken Akbaşlı, "Savcılıktan herhangi bilgi verilmeyecek diye karar aldıklarından sabah hastaneden herhangi bir bilgi alamadık. Biz ailesi olarak bu ölümü şüpheli buluyoruz çünkü amcam intihar edecek bir insan değil" dedi.

‘MAHKEMEYE ÇIKARILMADAN TAHLİYE EDİLİYOR’

Hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Akbaşlı, cezaevinde intiharın bu kadar kolay olmaması gerektiğini söyledi. Akbaşlı, "Bize söylediklerine göre kendini asmış. Kendisi nasıl intihar etmiş, üstelik saat 17.00’de. Bu saatte bir insanın intihar edeceğine inanmıyorum. Daha mahkemeye bile çıkartılmadan intihar ettikten sonra tahliye ediliyor. Bize başka da bir bilgi vermediler. Yoğun bakım ünitesinden aldığımız bilgiye göre durumu şu an çok kritik. Beyin ölümü gerçekleşmiş. Şu an da bitkisel hayatta. Doktor sabaha karşı çıkaramayabiliriz diyor. Bunları bildikleri için hemen tahliyesini çıkardılar. Ailesi şu an perişan" diye konuştu.

‘ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULUYORUZ’

Amcasının evli ve 4 çocuğu olduğu bilgisini veren Akbaşlı, "Biz ölümünü şüpheli buluyoruz. İçeride ya çok baskı yapıldı ya da başına bir şey geldi. Amcam intihar edecek bir insan değildi, bunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Bu arada "Herkes için Adalet" kampanyası kapsamında Van'da bulunan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz, HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan ve HDP'li yöneticiler, Ramazan Akbaşlı’nın ailesini hastanede ziyaret etti. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar