Cezaevindeki görüş talebine ret: 'Sakıncalı nişanlı'

Cezaevindeki görüş talebine ret: 'Sakıncalı nişanlı'
Hâkimliğin kararına karşı Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz reddedildi.

İstanbul Silivri Cezaevi 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi olan kardeşi Emel Yeşilırmak ile görüşen Ebru Yeşilırmak (30), aynı cevaevinde tutuklu bulunan nişanlısı Ümit Çimen (34) ile "sakıncalı bulunduğu" gerekçesi ile görüştürülmüyor.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Müdürlüğü’nün İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı, 1 Kasım 2011’de, Ebru Yeşilırmak’ın, "örgüt üyeliği" iddiasıyla Haziran 2019’dan beri tutuklu bulunan nişanlısı Ümit Çimen ile görüşme talebini "uygun olmadığı" gerekçesiyle reddetti. Yeşilırmak’ın, verilen karara karşı yaptığı itirazın ardından Silivri 2. İnfaz Hâkimliği de görüşme talebini "sakıncalı" buldu. 

‘KEYFİ BİR UYGULAMA’

Mehmet Kızmaz'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, hâkimliğin kararına karşı Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazın da reddedildiğini kaydeden Yeşilırmak, hukuki herhangi bir gerekçenin olmadığını belirterek "Herhangi bir güvenlik sorunu olmuş olsaydı kardeşimle de görüştürülmemem gerekiyordu. İnfaz hâkimlikleri noter gibi cezaevi yönetimi ne karar alırsa, hiçbir değişiklik olmadan aynı şekilde onaylıyor. Talebimizi ağır ceza mahkemesi de reddetti. Bu hukuksuzluğun üzerine gittikçe görüştürülmememiz için daha fazla ısrar ediyorlar. Tamamıyla keyfi bir uygulama" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar