Zam tepkisine ‘az ısının' tavsiyesiyle tasarruf öneren Enerji Bakanına tepki: Yükümlülük size ait

Zam tepkisine ‘az ısının' tavsiyesiyle tasarruf öneren Enerji Bakanına tepki: Yükümlülük size ait
Akın: Enerji Verimliliği Kanunu'nun neresinde ‘vatandaş kombiyi kıssın’ yazıyor? Kanun, enerji verimliliği için yükümlülüğü vatandaşa değil, iktidara, yani size yüklüyor.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in doğal gaz fiyatlarına düzenli olarak gelen zamlara tepkinin büyümesi üzerine ‘Evi daha az ısıtın' şeklindeki 'tasarruf önerisi'ne tepki gösterdi. Enerji Bakanının kendisine yönelik paylaşımını alıntılayarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP’li Akın, "Fatih Bey; Enerji Verimliliği Kanunu’nun neresinde ‘Vatandaş kombiyi kıssın’ yazıyor. Kanun enerji verimliliği için yükümlülüğü vatandaşa değil, iktidara yani size yüklüyor. Biz kış fonu diyoruz siz kombiyi kıs diyorsunuz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

ENERJİ BAKANLIĞI İLE CHP ARASINDA POLEMİK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın 'enerji verimliliğiyle ilgili düzenleme yapılması gerektiği' yönündeki açıklamalarına ilişkin haberleri alıntılayarak "Ahmet Bey, bozuk saat gibi günde iki defa da olsa doğruyu gösterdiniz. Ama gel gör ki arşiv unutmuyor işte. Dün enerjiyi verimli kullanmalıyız diyen siz, bugün savunduğunuzun aksini söyleyen yine siz. Sahi hangisi sizsiniz? Enerjimizi verimli kullanıp, gerçeklere harcayalım" ifadelerini kullandı.

CHP’li Akın ise emojiler kullanarak sosyal medyadan yanıt verdiği Bakan Dönmez’e şu yanıtı verdi:

"Fatih Bey; Enerji Verimliliği Kanunu'nun neresinde ‘vatandaş kombiyi kıssın’ yazıyor? Kanun, enerji verimliliği için yükümlülüğü vatandaşa değil, iktidara, yani size yüklüyor. Biz ‘kış fonu’ diyoruz, siz ‘kombiyi kıs’ diyorsunuz. Enerji verimliliği konusunda bugüne kadar somut tek bir adım atmadan kara kış öncesi vatandaşa ‘kombiyi kıs' diye akıl vermek mi tek politikanız? Vatandaş zaten en düşük derecede yakıyor kombiyi. Biz KIŞ diyoruz, siz KIS diyorsunuz. Milletimiz israfı sevmez ama israfı kimlerin sevdiğini de çok iyi bilir."


(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar